Budafoki Bor és Pezsgőfesztivál

2019-08-29 | Közélet
Több éve már, hogy minden nyár végén szeptember elején kilátogatunk a Budafoki Bor és Pezsgőfesztiválra. Így lesz ez ezen a hétvégén is a rendezvény harmincadik születésnapján.

Hogy mi visz engem minden évben a Budafoki Bor és Pezsgőfesztiválra annak tulajdonképpen egy fő oka van, mégpedig az hogy ennek a rendezvénynek van egy különös mással össze nem téveszthető varázsa. Pedig nem is itt van a főutcán, hanem busszal és villamossal kell kiutaznunk Budafokra ahol ilyenkor a főtértől végestelen végig felállított sátrakban nívósabbnál nívósabb portékák között válogathatunk, vagy csak úgy nézelődhetünk kedvünkre.

Számtalan zenei rendezvény várja az ide/látogatót. Nekem különösen kedves a Borudvar, ahol habár pici hely mégis  padokra ülhetünk le és amíg szorongatjuk a helyben vásárolt pezsgős poharat kezünkben, tele finom borral, kedvünkre hallgathatjuk a jobbnál jobb zenekarokat.Az idő is kedvező lesz az idén is mint eddig mindig, tehát minden kellék adott lesz ahhoz hogy jól érezzük magunkat.

S habár gondolnak a kicsikre is, mégsem a bohóckodástól és hangos fülsiketitő zajtól hangos az utca vagy tér, egyik rendezvény sem zavarja a másikat.

Lássuk hát a részletes programot:

Augusztus 30-án egy különleges koncerttel indul a rendezvény, amiről a rendezők még nem árultak el eddig semmit valószínűleg nagy meglepetés lesz.

Augusztus 31-én délben, Gryllus Vilmos koncertje után a Pezsgő téren Itt megkóstolhatjuk majd a Kerület Sütijét, amivel a születésnapos Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál ajándékoz meg minden odalátogatót.

Azoknak a szerencséseknek, akiknek éppen augusztus 30-án vagy 31-én  van a születésnapjuk, vagy szeptember 1-én van, és ezt okmánnyal igazolni is tudja, a  Borliget pohárpontján egy üveg minőségi budafoki borral ajándékozzák meg a rendezők.

Az idén 30. születésnapját ünneplő  Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál különleges selfie-pontját is érdemes meglátogatni a Borligetben. Szombaton 18:30-tól Malek Andreával, vasárnap 18:30-tól Polyák Lillával, találkozhatnak a szerencsések,akik dedikálnak is!

Szombat este a Pezsgő téren a 30 éves Animal Cannibals koncertjén meglepetés vár minden odalátogatót.

Vasárnapi a  zárókoncerten a Piactéren, a Pezsgő tér – Duna Vitex színpadnál, vagy a Bor udvarban különleges show-val készültünk!

A vasárnapi  zárókoncerten a Piactéren, a Pezsgő tér – Duna Vitex színpadnál, vagy a Bor udvarban, különleges show-val készültek  rendezők!

Hát ennyi a program ahova én  biztosan ellátogatok majd azért is, mert itt minden évben nagyon jól éreztem magam. Ugyanekkor itt Budaörsön az Idesüss rendezvény foglalja majd le a fő úvonalat, ami sokunknak évek óta nem tetszik. Kár hogy itt nincs egy olyan utca, tér vagy rendezvény központ, ahol az efféle népszerű eseményeket le lehetne bonyolítani.

Egy pillanatig sem akarom csorbítani a budaörsi Idesüss fényét, de több évig úgy éreztem nekünk budaörsieknek van még mit tanulnunk Budafoktól.

Major Edit

Megosztás