Budaörsön a városházi ingatlanmutyi tovább bonyolódik

2019-09-25 | Budaörs
Amint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, Budaörsön, a város tulajdonában lévő, Templom tér 12. alatt található ingatlanban, tavaly decemberben illegális ingatlanhasználókat találtak. Az önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának egyik tagja, feljelentést tett az ügyben, amely az elmúlt napokban, nem várt fordulatot vett.

Szeptember 11.-én a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság nyílt ülésén, Kapitány Gábor, napirend előtt kért szót a fent említett ügyben.  A bizottság elnökét kérte, hogy rendeljen el azonnali vizsgálatot a bizottság, mert az említett ügyben olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek egyértelműen alátámasztják azt, hogy a Polgármesteri Hivatal egyik vezető beosztású alkalmazottja, éveken keresztül tudott a jogosulatlan ingatlanhasználatról. Kapitány Gábor jelezte, hogy szeretne elkerülni egy újabb rendőrségi feljelentést, ezért kéri, hogy a bizottság vizsgálódjon.

Mindenképp fontos kiemelni, hogy a bizottság BFE-s vezetője, dr. Molnár Gábor szintén kijelentette, hogy valóban jó lenne, ha tisztán látnának, a szavai szerint „illegális, vagy fél illegális” ingatlanügyben.

A bizottsági ülésről készült rövid kivonatot itt láthatják, vágás nélkül megtekinthetik a teljes bizottsági ülést cikkünk végén.

Értesüléseink szerint Vágó Csaba, a polgármester kabinetfőnöke lehet az érintett személy. Ez azért is érdekes, mert a képviselő testület szakbizottságainak ülésein, ő az, aki a Polgármester által jegyzett előterjesztéseket képviseli.

Vágó személye igen érdekes, hiszen annak ellenére, hogy köztisztviselői státuszban van jelen a budaörsi Polgármesteri Hivatalban, hol a kormányellenes pedagógus tüntetésen bukkan fel a szervezők között, hol a Momentum utcafórumán, de legutóbb a Polgármesterhez köthető Budaörs Fejlődéséért Egyesület standjánál koordinálta a kampányfeladatokat.

(középen fekete zakóban Vágó Csaba kabinetvezető a BFE jelöltjeivel)

 

De térjünk vissza a fent említett ügyhöz. Kapitány Gábor felhívta a bizottság figyelmét arra is, hogy még a nyár folyamán egyeztetett Tóth Attilával, a Belső Ellenőrzési Iroda vezetőjével az esetről. Az egyeztetésre az ingatlan egyik jogszerű használóját is magával vitte, és az irodavezetőnek bemutatta a rendelkezésre álló dokumentumokat. Az irodavezető egy hét haladékot kért, hogy tájékozódjon, de azóta gyakorlatilag elérhetetlenné vált!

Valami biztosan nincs rendben. A Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot vezető, a balliberális Polgármester képviselője, a jogász végzettségű dr. Molnár Gábor az ülésen kijelentette, hogy jó lenne valóban tisztán látni az „illegális, vagy fél illegális” ingatlanhasználat ügyében.

Kíváncsian várjuk, hogy ha már a balliberális Polgármester csapata nem kíván vizsgálódni az ügyben, akkor azt a megfelelő hatóságok megteszik-e, hiszen Pénzügyi Ellenőrző Bizottsági ülésen hangzott el egy bűncselekmény vélelme. A Magyar Állami vagyonról szóló törvény értelmében, bizony valakinek lépnie kell.

 

És az ígért teljes bizottsági ülés anyaga:

 

 

Nagy Tamás

Megosztás