Budapesten búcsúztatták a Hableány balesetének áldozatait

2019-10-09 | Budaörs
Tradicionális dél-koreai felvonulással és az erre az alkalomra írt koreai zeneművel búcsúztatták a budapesti hajóbaleset áldozatait az Olimpiai Parkban október 7-én.

A dél-koreai tradicionális zenekar tagjai az Olimpiai Parktól vonultak a Margit hídra, ahol rózsákat szórtak a vízbe. Így vettek végső búcsút dél-koreai hagyományok szerint a májusi tragédia koreai és magyar áldozataitól.
A Koreai Köztársaság nagykövete a búcsúztatáson arra emlékezett, hogy a Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, és 27 áldozat holttestét találták meg a hatóságok. A fájdalmas esemény után a magyar kormány minden szükséges erőforrást rendelkezésre bocsátott az eltűntek felkutatásához. „Ez, valamint a magyar emberek őszinte részvéte és gyásza enyhítette az áldozatok családjainak és a koreai népnek a fájdalmát” – hangsúlyozta a nagykövet.
„Az én hitem szerint a halottakat nem gyászolni kell, hanem ünnepelni, mert az élet az örök” – hangoztatta búcsúztatójában Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, a nemzet művésze.

(Forrás: mti)

Megosztás