Budapestről indul a Giro d'Italia nemzetközi kerékpáros körverseny

2020-01-30 | Budaörs
A 103. ilyen versenyt 2020. május 9. és 31-e között rendezik meg, a futam Budapestről indul május 9-én és áthalad az országon. Ma este rózsaszínbe borul sok helyszín, hagyományosan 100 nappal a verseny kezdete előtt.

18.45 órától az M1 televízió is közvetíti a rózsaszín fények felkapcsolását Budapesten.

Az olasz verseny magyarországi szakaszának első etapja május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.

A második, 193 kilométeres etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol május 10-én Komárom-Esztergom irányába, áthalad Pannonhalmán és Győrben ér véget a táv.

A harmadik szakasz Székesfehérvárról indul, majd végighalad a Balaton-felvidéken, Hévíz érintésével Zalakaroson át Nagykanizsán fejeződik be.

A Giro mezőnye tehát 3 napon át versenyzik majd a magyar utakon, összesen 410 km-en. A kanizsai befutót követően a karaván a sármelléki reptérről folytatja az utazást, még aznap este Szicíliába kell repülniük, május 12-én onnan folytatódik a Giro.

A helyszínek sok kísérő programmal csatlakoznak a nemzetközi versenyhez. Több millió ember ismeri majd meg a világon a csodálatos magyar tájakat!
SzK
(Forrás: bringazas.hu)

Pontos útvonal ITT.

Megosztás