Büntető feljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szakrendelő ügyében

2020-01-23 | Közélet
A BFKH 5 millió forint egészségügyi bírságot is kiszabott az intézményre. A vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel.

A Budaörsi Egészségügyi Központban történt eseményekkel kapcsolatos járványügyi vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a decemberi szürkehályog – műtétek utáni fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások betartásának elmaradása okozta.
A megállapított hiányosságok miatt Budapest Főváros Kormányhivatala ezidáig büntető feljelentést tett, valamint 5 millió forint egészségügyi bírságot szabott ki.
(BFKH Sajtó)

Az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a budaörsi szakrendelő egynapos szemészeti sebészet működési engedélye vonatkozásában – közölte szerda reggel a Pest Megyei Kormányhivatal.
A közlemény szerint a Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályog műtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések kapcsán a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit. A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a budaörsi szakrendelőben, ezért az Érdi Járási Hivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye vonatkozásában eljárást indít.
(24.hu)

Megosztás