Céklás-tormás saláta hidegen

2024-03-28 | Budaörs
Lengyelországban a húsvéti asztal - a sonka, hús-, gomba-, hal- és tojásételek mellett - elképzelhetetlen a ćwikła nélkül. Előre elkészíthető és befőttes üvegbe zárva a hűtőben sokáig eltartható az ünnepek után is.

Hozzávalók:

2,5 kg friss cékla

kb. 5 kiskanálnyi friss, reszelt torma

fél pohár ecet

fél pohár víz

só, cukor  (tetszés szerint), babérlevél

Elkészítés:

A céklákat lesúroljuk, héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk és lereszeljük. Vizet forralunk a fűszerekkel, hozzáadjuk az ecetet. (Ha ecetes tormát használunk, nem frisset, akkor itt az ecet nem szükséges)

A leszerelt céklát beletesszük egy edénybe, összekeverjük a tormával és a vízzel. Ezzel kész is, nagyon finom a sonka, tojásételek mellé.

(Megjegyzem, én vásárolt üveges ecetes tormát és friss tormát együtt használok hozzá, attól függ, ki mennyire erősen szereti. Ebben az esetben víz hozzáadására nincs is szükség.)

Jó étvágyat!

SzK

 

 

 

 

 

Megosztás