EB 2024: Az A csoportba került a magyar labdarúgó-válogatott

2023-12-03 | Budaörs
Szombaton este Hamburgban megtartották a jövő évi kontinensviadal csoportjainak sorsolását, és kiderült, hogy kik lesznek majd a magyar labdarúgó-válogatott csoportellenfelei a 2024-es németországi Európa-bajnokságon.

A héten, a sorsolást megelőzően a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) frissítette világranglistáját. Az október 26-ai rangsor alapján hazánk a 30. helyet foglalta el, ám a frissítést követően válogatottunk három helyet javítva, jelenleg a 27. pozíciót tudhatja magáénak. Mint ismeretes Marco Rossi együttese a második kalap legerősebben rangsorolt válogatottjaként várta a sorsolást, és minden esélye megvolt annak is, hogy olyan nemzetekkel kerüljünk össze egy csoportba, akik ellen komoly esélyünk lehetne a továbbjutásra, és annak is, hogy ismét egy „halálcsoport” tagja legyen válogatottunk.

A sorsolás lebonyolításából adódóan rendezőként Németország az A csoport első helyére került, majd ezt követően Spanyolország, Anglia, Franciaország, Belgium és Portugália számára vált ismerté, hogy melyik csoportban fognak játszani a továbbjutás érdekében. Ezután következtek a második kalap válogatottjai és Wesley Sneijder, aki nem sokáig hagyott minket izgulni, hiszen elsőre kihúzta válogatottunkat, ezzel eldöntve, hogy az A csoportba kerülünk a házigazda németek mellé. A későbbiekben arra is fény derült, hogy a harmadik kalapból Skócia, a negyedikből pedig Svájc lesz még a csoportunk tagja, így velük mérkőzünk majd meg a nyolcaddöntőbe jutásért.

A csoportok kialakulása mellett, már az is ismert, hogy a magyar csapat hol és mikor lép pályára a csoportmérkőzések során.

A magyar-válogatott csoportmérkőzéseinek programja:

Magyarország- Svájc 2024.06.15, 15:00 Köln
Németország – Magyarország 2024.06.19, 18:00 Stuttgart
Skócia – Magyarország 2024.06.23, 21:00 Stuttgart

A csoportok első és második, valamint a legjobb négy harmadik helyezett együttese jut a legjobb 16 közé.

 

A kisorsolt csoportok:

A-csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

B-csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia

C-csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia

D-csoport: A-ligás pótselejtezős csapat, Hollandia, Ausztria, Franciaország

E-csoport: Belgium, Szlovákia, Románia, B-ligás pótselejtezős csapat

F-csoport: Törökország, C-ligás pótselejtezős csapat, Portugália, Csehország

 

A nyitó mérkőzést a házigazda német válogatott játssza majd június 14-én Münchenben a skót válogatott ellen.

 

Fotó: MTI

Megosztás