Ebek bejelentése november 30-ig kötelező

2020-08-06 | Közélet
Az önkormányzatok ebrendészeti feladataik elvégzése körében, valamint a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kötelesek végezni.

Budaörs közigazgatási területén a Budaörsön tartott ebek összeírására 2020. augusztus 03. és 2020. november 30. közötti időszakban kerül sor.

Az eb tartója/tulajdonosa köteles a megjelölt időtartamban az Ávtv. által meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Magánszemélyek számára is lehetőség van elektronikus ügyintézésre, gazdálkodó szervezetek, jogi képviselők, állami szervek számára kötelező.  A kitöltött és aláírt eredeti adatlap a Budaörsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) személyesen is átvehető és kitöltést követően leadható.

Kérik a Tisztelt budaörsi Ebtartókat, hogy az egészségügyi helyzetre tekintettel az elektronikus felületeken történő benyújtást részesítsék előnyben.

Minden ebről külön-külön adatlapot kell kitölteni függetlenül attól, hogy az eb tulajdonosa vagy tartója ugyanaz a személy.

Bővebb információ ITT!

SzK

Megosztás