Egyedülálló utcabútor

2021-12-02 | Budaörs
Zenélő, kivételesen sokoldalú padot ajánl fel Budapestnek a Lengyel Intézet. Egyelőre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón tekinthető meg ez a különleges okospad.

A budapesti Lengyel Intézet hamarosan megajándékozza Budapest lakóit a lengyel-magyar kulturális együttműködés jegyében ezzel az egyedülálló paddal.

Az utcabútor több szempontból is különleges: rendkívül jó minőségű hanganyag lejátszására alkalmas, 8 férőhelyes, két USB porttal, valamint két vezeték nélküli töltővel felszerelt, amely 20 méteres körzetében korlátlan 4G alapú wifi- hozzáférést biztosít majd az arra járóknak. Működését napelemekkel töltött akkumulátorok látják el.

Ezen felül a Kuube Plus pad aktív állapotban környezetének változásait is tudja majd monitorozni: UV-szintet, levegőminőséget, páratartalmat, hőmérsékletet és légnyomást mér.

Chopin és Liszt zeneműveit, melyek a kiváló magyar zongoravirtuóz, Farkas Gábor előadásában hangzanak el, az okospad használói választhatják majd ki és indíthatják el érintőképernyő segítségével.
Jövő tavasszal a zenélő pad Budapest közterületén kerül elhelyezésre, a helyszínnel kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak.
(Forrás: Lengyel Kulturális Intézet)

(SzK)

Megosztás