Egyesek és kettesek

2021-12-03 | Budaörs
Úgy tűnik a  szabályok  nem mindenkire vonatkoznak egyformán. Természetesen mi óta világ a világ  vannak lehetőségek, amelyeket ha tehetjük biztosan kihasználunk.Ezért aztán vannak  egyesek és kettesek. Nem a személyi számra gondolok, hanem azokra a kis kapukra, amelyeket ha ügyesek vagyunk, ki tudunk nyitni.

Lassan egy hónapja aggódunk egy zenészért. Aki újságot olvas, az tudja, kiről van szó,hiszen  minden nap felröppen róla hír, idegeket borzoló címekkel hívják fel a különböző portálok az olvasó figyelmét, hogy itt valami borzasztó dolog történik, vagy fog történni.  Szerencsére még mindig az élők sorában van, és jó érzés hogy egy egész ország aggódik érte. Többek között én is. De gondoljuk csak el. Miközben sok ezer hozzátartozó szintén aggódik a kórházban fekvő betegéért, kénytelen tudomásul venni és betartani a szabályokat, – hiszen látogatási tilalom van –a zenész felesége külön engedéllyel naponta meglátogathatja, és másfél órát tölthet férje betegágyánál! Hozzá teszem, nem irigylem ezért, de mégis csak kivételezett helyzetet élvez. Kívánom, hogy ezzel is a gyógyuláshoz segítse a beteget.

Ezekben az időkben sokak felesége, vagy édesanyja, vagy férje szintén a kórházban van akár lélegeztető gépen, vagy még nem ott, de minden esetre kórházban van a négy fal között elzárva a külvilágtól. A betelefonáló érdeklődő hozzátartozónak pedig a beteg állapotáról nem adnak felvilágosítást. S akkor mégis  valahol kinyílik egy kiskapu és a kettesek besétálhatnak rajta? Hogy is van ez? Hiszen tudtommal minden ember egyenlő. Vagy mégsem?

Major Edit

Megosztás