Egyszerre komoly és játékos

2023-03-30 | Budaörs
Az „ARCKÉPCSARNOK” beszélgető sorozatának következő meghívott vendégével, Fekete Ágnes református lelkésszel beszélgetett Siklós Endre, a Művészet a Nemzetért Alapítvány vezetője március 25-én a Szőlősgazda Házában, azaz a Református Templomban.

A címválasztás valóban ráillett Ágnesre, mert mosolygós és maximálisan odafigyelő az apró részletekre, melyek a lelket megpendítik, de komoly, a mélyről fakadó gondolatai miatt.

A beszélgetés alatt végig érezhető volt az „Isten ilyennek teremtett” vezérgondolata. A beszélgetőtárs által felvezetett témákból kiderül, hogy a mindig újat kereső és találó,  vagy a világot más szemmel néző Ágnes számára minden a hitből ered. A böjti elcsendesedésben számára az Istennel történő párbeszéd a fontos. A bűnről beszélgetve úgy gondolja, hogy mi nem feddhetünk meg senkit, elvégzi ezt az Isteni gondviselés. A jó lelkészről, papról, lelkipásztorról az a véleménye, hogy nem az embereknek, hanem az Istennek kell megfelelni. A szeretet vonatkozásában szerinte a legfontosabb mások elfogadása. Lelkipásztori feladatainak elvégzéséhez számára a lelki béke és a humor a legfontosabb.

Évekig a Kossuth Rádió református félóráját vezető Ágnes szerint jó volna ha „szavai az eget súrolnák”, azaz hit és kitartás lenne bennük.

Fotó: Nanna

Novák György

Megosztás