Elcsendesedés Lukácsy Katalinnal

2022-12-22 | Budaörs
Számos karácsonyi program közül Lukácsy Katalin előadóestje a PostArtban igazi adventi lelkületű volt,örömteli ráhangolódás a megjelentek számára.

A Művészet a Nemzetért Alapítvány nevében a szerkesztő, Siklós Endre köszöntötte a vendégeket és bemutatta a Kolozsváron született Béres Ferenc díjas magyar színésznőt előadóművészt, aki önálló estjeivel járja az országot, és zeneszerzéssel is foglalkozik.

Egyszer azt nyilatkozta:„Olyan természetes, hogy az ember énekel. Mint a madár. Felénk, Erdélyben mindenki énekelt.”

Katalin egy békét kérő verssel kezdte, megkérte a közönségét, hogy ismételjük együtt amire napjainkban olyan nagy szükség van – békét, békét!

Majd egymást követték a versek, dalok, amelyeket gitárral kísért.

Többek között Dsida Jenő , József Attila (Betlehemi királyok) Falu Tamás, (Karácsony este) Dutka Ákos (Karácsony) költeményeit hallhattuk.

Elragadó , közvetlen egyéniségével arra buzdította a hallgatóságát, hogy az ismert karácsonyi dalokat énekeljük együtt. Volt , aki erre felbátorodva a mikrofon elé állt, és a többiekkel együtt dalolt.

Különösen a gyerekeket tudta megszólítani. Megdicsérte bátorságukat, szép hangjukat .

Elmesélte a német „Csendes éj” történetét és elő is adta németül.

Az ismert „Jingle Bells”-t szintén gitárkísérettel, és angolul hallhattuk.

Nem maradhatott ki a mindenki által jól ismert”Mennyből az angyal”, amit ugyancsak közösen énekeltünk. Ez volt az előadás címe is.

A szívvel-lélekkel teli estet Siklós Endre zárta, ezúttal Szilágyi Domokos gondolatával: „Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony”.

Köszönjük!

s.k.

Megosztás