Elhelyezték Budaörsről Vatamány Sándor görögkatolikus parókust

2021-07-31 | Budaörs
Vatamány Sándor atya a Budapest-Rákosmenti Görögkatolikus Parókián folytatja lelkipásztori munkáját, a Gödöllőről érkező új parókus, Dr. Sivadó János augusztus 8-án tartja első budaörsi miséjét. .

Idézet a szentdemeter.hu-ról:

„Vatamány Sándor atyát fölmentem a Budaörsi Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából és a Budai Esperesi Kerület esperesi tisztségéből, és kinevezem a Budapest-Rákosmenti Görögkatolikus Parókia parókusává, a Péceli Görögkatolikus Szervezőlelkészség szervezőlelkészévé és a Pesti Esperesi Kerület esperesévé.
Dr. Sivadó János atyát fölmentem a Gödöllői Görögkatolikus Parókia parókusi megbízatásából és kinevezem a Budaörsi Görögkatolikus Parókia parókusává.”

A TV2040 rövid riportját ITT láthatják olvasóink!

Sokminden történt Budaörsön 2009 óta Vatamány Sándor – és felesége, Krisztina – révén. A belső élet fellendítése (felnőtt hittan, rendszeres reggeli zsolozsma stb.) mellett a görögkatolikus egyházközségen kívül is sok, jelentős rendezvényre került sor, példának említhetünk nagyszerű előadásokat és gyönyörű kórusesteket. Kórusuk már országos jelentőségű, az Eucharisztikus Kongresszuson is énekelni fognak Bubnó Tamás kórusával együtt. -tudtuk meg az egyházközség volt világi elnökétől.

Dr. Sivadó János atyáról:

Tanulmányait a budapesti Központi Szemináriumban végezte. Felesége zenetanár. Gyermekeik: Dávid, Balázs, Mónika, Brigitta, Zsófia, Anna, Domonkos, Kristóf.

Megosztás