Ennek is vége - futsalcsarnokot építtetne ide Budaörs jelenlegi vezetése

2024-05-27 | Budaörs
Szerdán kerül a testület elé: pályázni akar a város újabb csarnok építésére az ófalu egyetlen megmaradt nagyobb területén, az I. Iskola mögött.

A következő testületi ülésen (most szerdán) Wittinghoff  Tamás polgármester és csapata biztosan megszavazza majd saját előterjesztését, és a város résztvesz az alábbi, futsalcsarnok-építési pályázaton – a típustervek már készen állnak.

Helyszín: az ófaluban még fellelhető egyetlen szabad terület, ami a város tulajdonában van, a Budafoki utca végén, az I. Iskola háta mögött. Új beépítés, megnövekedett autóforgalom…

Nem inkább az itt lakó fiataloknak, gyerekeknek kellene lehetőséget adni a mozgásra – kicsit rendbetéve a nagy füves területet, nem túl magas összegből? Láttam már iskolásokat a kicsiknek szánt játszótéren unatkozni testnevelési órán …(Ld. korábbi cikkünket ITT)

A város vezetése megint a lakosok feje fölött döntött – gondolkozzunk el ezen! A testületi ülés most szerdán lesz, május 29-én, reggel 9 órától.

Néhány részlet az előterjesztésből:

MLSZ országos futsal csarnok építési program pályázat

Üzemeltetési előírások és vállalások – A pályázó önkormányzatnak a pályázati adatlapon és a futsal gesztor sportszervezettel megkötendő együttműködési megállapodásban, valamint majd az MLSZ-szel létrejövő támogatási szerződésben vállalnia kell, hogy a beruházás üzembehelyezésétől számítva 15 évig üzemelteti és teljeskörűen finanszírozza a csarnok működési és karbantartási költségeit.

Egyéb feltételek – A pályázó önkormányzatnak az üzembehelyezéstől számított 15 évig a garantált üzemidőben térítésmentesen kell biztosítania a létrehozott infrastruktúrát a gesztor partnerpályázó (és a vele együttműködő más futsal sportszervezetnek) számára.

Pályázati határidők – A pályázat benyújtására a pályázati felhívás és mellékleteinek a pályázati dokumentáció kiküldését követő 20 munkanapon belül van lehetőség,  így a pályázat benyújtására 2024. május 29-ig van lehetőség.

Tervezett pályázati tartalom

A pályázatot Budaörs Város Önkormányzata nyújtja be, együttműködve a pályázatban gesztor partnerpályázóként résztvevő BSC 1924 Futball Kft-vel. A pályázat nyertessége esetén a pályázati felhívás részét képező koncepcióterv/típusterv alapján meghatározott futsal csarnok és a hozzájuk kapcsolódó kerítésen belüli infrastruktúra fejlesztés valósul meg. A beruházás tervezett helyszíne: a Budafoki utcában található 4080/8 és 4080/9 hrsz. önkormányzati tulajdonú ingatlanok.

A tervezett futsal csarnokot a BSC NB I-es női futsal csapata és a korosztályos fiú és lány futsal csapatok használnák.”

Budaörsnek van már egy hatalmas futsal-csarnoka az Illyés Gimnázium mellett. Miért kell még egy? Nem biztos, hogy ez jó döntés lesz…

SzK

Megosztás