Fejlődik-e Budaörs?

2023-11-10 | Közélet
A fejlődés manapság kötelező kifejezés és kívánalom. Mint tudjuk, Budaörsöt a Budaörs Fejlődéséért Egyesület irányítja, az ő polgármesterük ül a városvezetői székben, az ő képviselőik vannak túlnyomó többségben. Az őket hatalomra juttató nagy városi többség vajon mit válaszolni a címben feltett kérdésre?

Néhány téma segítségül:
Épült-e mostanában valami olyan közintézmény, sportolási, szabadidős létesítmény, ami a város vezetésének köszönhető?
A régiekkel is állandóan baj van (pl. uszoda), felújításra szorulnak, bár „korszerűsítés” is zajlik, így pl. a könyvtár nagyon régi, ócska épületén felesleges pénzkidobással próbálnak javítani, bár bővítésre semmilyen lehetőség ott nincs.

Ezzel szemben a régi lányiskola (majd posta, OTP) nagy épülettömbje kihasználatlan, pedig éppen Budaörs régi főterén, a Templom téren áll.

A színház és a művelődési ház még mindig társbérletben leledzik, valljuk be, egy nagyon csúnya épületben. (A napjainkban felépült hátsó raktárra azért volt 250 millió!).
A városi ifjúsági klubban, amelyet a színház használ elsősorban, nem sok ifjúsági rendezvényről, klubról értesülünk.

A főút állapota rossz, ha állami (ld. Közútkezelő) segítséggel meg is valósul valahol egy felújítás, az csak ritkán és rövid szakaszokon.

Városunk tele van egész nap itt parkoló autókkal, az ellenőrzés – a kis papírórára gondolok, amely déli 12 óráig csak 2 órás várakozást engedne – nagyon akadozik.

A rendelőnk jelentős területe magánhasználatba került, nagyon drága magánkórházzal …
és természetei kincseink, hegyeink majdnem a hegycsúcsig való beépítése luxusvillákkal már egyre több itteni lakosnak nem tetszik. A városban is eltűnnek a kertek és belső autóparkolók váltják fel azokat.

Ez csak néhány felsorolt dolog, amit még folytathatnánk – gondoljuk át: Hol van itt „a fenntartható” fejlődés? „Élhetőbb”, jobb levegőjű lett Budaörs? Fényszennyezés, természetvédelem… már nem fontos, csak szóban?

SzK

Megosztás