Felelősséggel választani

2019-10-04 | Közélet
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) harminc éve kiemelt figyelmet fordít a közéletben való szerepvállalásra. Az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra.

A KÉSZ szükségesnek tartja, hogy az október 13-ra kitűzött önkormányzati választások alkalmával is megszólaljon.
Az őszi választásoknak nagy a tétje, mert ez fogja meghatározni a következő öt évben településünk, közvetlen környezetünk sorsát. Most van megint lehetőségünk az életünket közvetlenül érintő döntésekbe beleszólni.
„Éppen ezért mindenkiben föl kell szítani a kedvet, hogy kivegye részét a közös kezdeményezésekből. Dicséret illeti meg azoknak a nemzeteknek eljárását, melyek körében a polgárok lehető legnagyobb része valódi szabadságban kiveszi részét a közügyekből” – áll a Gaudium et spes pápai enciklikában.
Mi se féljünk tehát kivenni részünket a közügyekből, melynek alapja a választásban való részvétel.
Járjunk azonban nyitott szemmel, mert nem hagyatkozhatunk kizárólag a jelöltek és a jelölő szervezetek ígéreteire. Vizsgáljuk meg, hogy tevékenységük során az elmúlt években figyelembe vették-e a keresztény értékeket, mint például a keresztény erkölcsöt, a közbeszéd tisztaságát, az élet tiszteletét, a teremtett világ védelmét, a családok és az egyházi iskolák támogatását.
Döntsünk tehát bölcsen és olyan jelölteket támogassunk, akikre bátran rá merjük bízni jövőnket, akik keresztény értékrendünknek megfelelően kezelik majd településünk ügyeit.
Éljünk a közügyekben való részvétel lehetőségével, döntésünk meghozatalakor pedig kérjük imádságban az Isten útmutatását!
a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöksége                                                             Budapest, 2019. október 1.

Megosztás