Harminckilenc bűnjel

2021-04-23 | Közélet
A csomagszállító helyett a budaörsi rendőrök kopogtattak egy 44 éves férfi lakásán. A külföldről rendelt, gombaspórával beoltott táptalaj sosem érkezett meg a címzetthez.

Nyugat-Európából egy herceghalmi címre küldött gyanús csomagról kaptak jelzést a budaörsi rendőrök. Az ott lakó azt hihette, végre megérkezett hőn áhított megrendelése, ám 2021. április 21-én reggel az ajtóban egy másik logót viselő cég képviselői álltak. Egyetlen csomagot sem vittek, ám annál többet hoztak el a férfitől. A rendőrök átkutatták a lakást, a végén 39 tételt tartalmazó bűnjellistával a hónuk alatt távoztak.

Konyhaszekrényben, hűtőben tárolt dunsztos üvegekből, műanyag tégelyekből különböző színű, szagú és állagú anyagok kerültek elő. Dohányőrlők, fecskendők, valamint gombaspóra, illetve azzal beoltott, edényekbe halmozott, apró földkupacok.

Az összesítés eredménye: bruttó 1203 gramm gombaspórával beoltott táptalaj, bruttó 27 gramm dried blue lotus nevű szárított növényi törmelék, valamint 278 gramm növényi törmelék. A lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálatra továbbították.

A 44 éves R. László beismerő vallomást tett, ahogy fogalmazott: „kár lenne tagadni”. Állítása szerint saját használatra, előre kifizetve rendelte a cuccokat, hosszú évek óta fogyasztó. Kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Csillag-Simon Katalin r. zászlós

bűnmegelőzési előadó

Budaörs Rendőrkapitányság

Megosztás