Hat mentős autóját megrongálta, őt keresi a rendőrség

2019-09-09 | Budaörs
Ahogy korábban az Origo is megírta, részeg vandálok rongálták meg a mentősök autóit szombat hajnalban a Markó utcában.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az Origónak elmondta, hogy szombat hajnalban, fél kettő kerül az egyik mentős a Markó utcai mentőállomáson zajt hallott, ezért kinézett az utcára.

Látta, hogy egy hangoskodó társaság megy ki a Bajcsy-Zsilinszky útra. Már a sarkon voltak, de még annyit látott, mintha egy alak éppen akkor ugrana le egy autó tetejéről – mondta Győrfi Pál.

Ezek után a mentős szólt a kollégáinak, és kimentek az utcára megnézni, mi történt. Több autó is be volt horpadva, látszott rajtuk az ugrálás nyoma. Összesen hat autót rongáltak meg.

Keresik az elkövetőt

Azóta a Police.hu oldalra felkerült egy fénykép a tettesről. A rendőrség azt írja, hogy a belvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint hat autót rongált meg a Markó utcai Mentőállomás előtt. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2019. szeptember 7-én hajnali negyed kettőkor egy 14 fős társaság ment Budapest V. kerületében a Markó utcában, amikor a társaságból az egyik 25 év körüli férfi végigsétált a mentőállomás előtt parkoló autók tetején. Hat jármű megrongálódott.

A feltételezett elkövető:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

FORRÁS: POLICE.HU

w

Megosztás