Hogy előzzük meg a vírusfertőzést?

2020-02-13 | Budaörs
Nem árt újra és újra átgondolnunk, mit tehetünk egészségünk megőrzésének érdekében - még az influenzajárvány idején is!

Fontos jó tanácsok:

1. Kerüljük a zárt tereket, mivel a száraz levegő szárítja a nyálkahártyát, és ezáltal elősegíti a vírusok elterjedését a szervezetben. Szintén javasolt azoknak a helyeknek az elkerülése, ahol sok ember tartózkodik, mert nagyobb az esélye annak, hogy egyikük már beteg. (Ezt a farsangi bálok idején, de a tömegközlekedésben is, nehéz elkerülni. a szerk.)

2. Mozogjunk sokat, szánjunk elegendő időt az alvásra és a pihenésre! Így tudunk olyan erős immunrendszert kialakítani, ami megbirkózik a vírusokkal és a baktériumokkal, amelyek megfertőzhetnek.

3. Mossunk gyakran kezet! (És másra is szóljunk rá, ha szükséges! a szerk.) Munkából hazaérve, munkahelyre megérkezve, liftből kijőve, tömegközlekedési eszközről leszállva, amint tudunk, mossunk kezet, hiszen nem tudható, a lift gombját vagy a busz kapaszkodóját ki érintette meg előttünk.

4. Használjunk kesztyűt! Hazaérve pedig mossuk ki, rakjuk a radiátorra, hogy másnapra már megszáradjon és újra tudjuk használni. A már legyengített szervezet fogékonyabb lehet más vírusok által okozott betegségre, ezért inkább jobb az elővigyázatosság.

5. Étkezzünk egészségesen és figyeljünk a megfelelő vitaminbevitelre! A kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottság hozzájárul, hogy az immunrendszer megbirkózzon a támadásokkal.

Megosztás