Hosszú haj, rövid ész?

2019-10-16 | Budaörs
A mai fiatalok körében hihetetlenül népszerű és divatos a hosszú haj. Már nem kell éveket vagy évtizedeket várni a kellő hajhosszúságra, hála a hajhosszabbítás modern technológiáinak.

A hosszú, puha és vastag haj időtlen idők óta felkelti a férfiak figyelmét. Az erősebb nem mai képviselői ebben a kérdésben sem különböznek az elődeiktől, mivel ők is a hosszú, göndör hajú lányok után néznek szívesebben. Ez az egyik oka annak, hogy szinte minden nő időről-időre arra törekszik, hogy rövid haját hosszúra növessze. Korunk számtalan divathölgye kipróbálta már a hajhosszabbítást – és kétségkívül sikert aratott. Ez eltart egy kis ideig: de mindössze néhány órát kell ülnie a fodrászszékben, hogy ezután csábító szépségű, elegáns fürtöket pillanthasson meg a tükörben…
A hajhosszabbításról beszélve azonban nem árt megemlíteni az eljárás előnyeit és a hátrányait. Kezdjük a hátrányokkal. Mielőtt elmenne a fodrászhoz, érdemes ellenőriznie, hogy van-e valamilyen ellenjavallat, mint például a kopaszodás, a túlzott hajhullás, eltelt-e egy bizonyos idő hormonális gyógyszerek, antibiotikumok szedése vagy kemoterápiás kezelés után, vagy olyan betegség esetén, mint például a vegetatív dystonia. A hajhosszabbítást követően pedig mindenkinek kerülnie kell a szaunák, a fürdők és a gyógymedencék látogatását, a sós vízben történő fürdést is, mivel ilyenkor a haj összekuszálódhat és emiatt a minősége romlani kezd. A hajhosszabbítás után általában rendszeres javításra és megfelelő ápolásra van szükség. Ha a lenőtt hajtövek és a mesterséges tincsek közötti határ észrevehető, az nagyon csúnya, esztétikailag nem nyújt kellemes látványt.
Az eljárás pozitívumai között elsősorban az a tény szerepel, hogy segít javítani a frizurával kapcsolatos sikertelen kísérleteket. Ez a módszer radikálisan megváltoztatja a megjelenést, szinte a felismerhetetlenségig. Hiszen akár hetven centiméterrel is hosszabb lehet a haja! A hajhosszabbításnak van egy olyan módszere is, amit zónás eljárásnak neveznek. Ez azok számára alkalmas, akik például a csak frufrujuk környékén szeretnék növelni a hajuk mennyiséget. Ez a módszer kiváló lehetőség a fejbőr hiányosságainak, az égési sérüléseknek vagy a hegeknek az elrejtésére is.

(internet)

Megosztás