Hungary Helps - elsősorban katasztrófavédelmi és orvosi segítségre van szüksége Libanonnak

2020-08-05 | Budaörs
Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították az aug. 4-i rendkívül erőteljes robbanások miatt. Az áldozatok száma elérheti a százat, a sebesülteké a négyezret. A libanoni kormányfő nemzetközi segítséget kért.

6 éve (!) raktárban tárolt, 2700 tonna mennyiségű ammóniumnitrát robbant fel egy kikötői raktárban. A detonáció egy 4,5-ös erősségű földrengésnek felelt meg, amelyet Cipruson is hallottak. Az áldozatok száma elérheti a százat, a sebesülteké a négyezret. A libanoni kormányfő nemzetközi segítséget kért, és a felelősök megbüntetését ígérte. Három napos gyászt hirdettek.

Folyamatos kapcsolatban állunk libanoni partnereinkkel, hogy minél hamarabb el tudjuk juttatni a humanitárius segítséget a helyszínre – mondta Azbej Tristan államtitkár az M1 reggeli híradójában.

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a kormány mai ülésén úgy döntött, hogy a Bejrútban történt robbanás okozta károk enyhítése érdekében egymillió eurót ajánl fel az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház számára.
(Forrás: hirado.hu)

Megosztás