Hutch gazdára talált

2020-03-14 | Budaörs
Napjaink felfokozott hírözönében egy kis hangocska szóljon Hutch kutyáról, „aki” 58 hónapot töltött a Budaörsi Állatmenhelyen.

És most eljött érte a Gazdi! Nagy öröm ez a menhely dolgozóinak, de még nagyobb Hutchnak és remélhetően örökbefogadóinak is. Az első kutyát is a Budaörsi Állatmenhelyről fogadta örökbe a család.

Hutch már a második kutya, amelyiket örökbe fogadtak. Miért gondolták, hogy kell még egy?

Eddig is több kutyát szerettünk volna, csak nem voltak adottak a lehetőségek. Most, hogy minden feltétel teljesült, úgy éreztük, eljött az ideje. Plusz az első kutyánk is egyre jobban kereste más kutyák társaságát, úgy gondoltuk, neki is jót fog tenni.

Hogy teltek az első napok Hutch számára?

Olyan volt, mintha mindig közénk tartozott volna. Legelső nap kicsit bizonytalan volt, de ez pár óra alatt elmúlt. Nagyokat játszottak a kertben a másik kutyával, folyamatosan bújt, bolondozott. Ez azóta sem változott. Szobatiszta az elejétől kezdve, értelmes, okos. Tetszettek neki a játékok is.

Megszokta az új helyét?

Szerintem az örökbefogadás utáni nap már érezte, hogy otthon van. Igazi kis kölyök lett ebből a 7 éves úriemberből. 10 méteres pórázon sétál, nagyjából 3 nap telt el és már azt mondtuk, hogy akár póráz nélkül is megbíznánk benne. Megszokta a helyét is, azzal sokáig csak ismerkedett.

Jól kijön a másik kutyussal?

Igen. Az elején voltak féltékenykedések, nem azt mondom, hogy elmúlt, de jól leplezik. Hutch néha tolakodó, de érthető, hiszen majdnem 5 évet kell most bepótolnia. Az elején külön etettünk, most egymás mellett esznek, egy rossz mozdulat sincs.

Hogy viselkedett a kertben, a hosszú bezártság után, ahol kedve szerint bóklászhat?

Legelső alkalommal kiugrott a kocsiból és csak szaladgált, persze nem távolodott el tőlünk. Másnap már kergetőzött az új barátnőjével. Élvezi a szabadságot.

Nagyon sok örömöt kívánok az új „családtaghoz”.

s.k.

Megosztás