Ismeri ön a képviselőjét?

2024-05-12 | Budaörs
Mindenki érzékeli naponta, hogy közeledik a választások időpontja és egyre erősödik a kampány. A buszmegállókban, és az oszlopokról a politikusok tekintenek ránk. Néha a postaládánkban is találunk szórólapot. Előfordul, hogy becsengetnek és javasolják, hogy kire szavazzunk.

Vajon ismerik a lakosok azokat, akik 5 évig képviselték őket az önkormányzatban? Ugyan az interneten a Budaörs Város Önkormányzata oldalon sok fontos információ mellett megtaláljuk a képviselők hivatali telefonszámát, mail-címét és azt, hogy fogadóóra „ előzetes telefonos egyeztetés alapján” lehetséges.

Ám vannak olyan lakók is, akik nem használnak internetet. Velük hogyan találkozik a képviselőjük?

Vajon a képviselő ismeri jól a körzetét? Az ott élők általános és egyéni problémáját? Kapcsolatban van a segítő szervezetekkel (Szociális Osztály, Máltai Szeretetszolgálat, Karitász)? Ismeri a körzetében a halmozottan hátrányosan élő családokat? Vannak hajléktalanok, akik rendszeresen ott tartózkodnak? Tud arról, hogy vannak a körzetében elhanyagolt, gondozatlan területek?

– Nem tudom a nevét a képviselőnek és nem is találkoztam vele. – válaszolta kérdésemre egy idős úr. – Nem internetezek, nem is tudom, hogyan érném el.

– Most bezzeg tüsténtkednek, mert közeleg a választás! 5 évig a hírét sem hallottam a képviselőnek, nem is járt erre. – dohogott egy másik.

-Mi elégedettek vagyunk vele. Eddig bármilyen kéréssel fordultunk hozzá, megpróbált segíteni, de legalább válaszolt. – tájékoztatott egy hölgy.

Megfordítom a címben feltett kérdést: Tisztelt Képviselő Úr, jól ismeri ön a körzetét?

s.k.

Megosztás