Ismerjük meg a Meridián tornát!

2020-01-22 | Budaörs
Sokan már ismerik, sőt gyakorolják is. Kérdéseimre Pintér Tarnai Krisztina, a lakótelepi Közösségi Ház vezetője, Meridián torna oktató, adott választ.

A Meridián torna nagyon egyszerű, bárki által végezhető, könnyen elsajátítható gyakorlatokból áll.Bármilyen korban végezhető. A torna gyakorlása több mint 100 féle betegségre van kedvező hatással. Jelszavunk: „Élj 100 évet egészségesen”. Napi 18 perc meridián tornával olyan fizikai állapotba tudjuk hozni testünket, mintha rendszeresen sportolnánk.

Hogyan került kapcsolatba a Meridián tornával?

Amikor megbíztak a Közösségi Ház vezetésével, elsők között volt e torna, amit ide programként behoztam. Akkoriban hallottam róla először,el is mentem Budapestre megnézni egy órát (amit az épp ma 88 éves Klári néni,aki akkor 83 volt, tartott). Akkor két klubvezetőt –  mert hogy így hívják itt az oktatókat- felkértem,jöjjenek ki Budaörsre is. Két évig jártak, bevezettük a heti két alkalmat, majd egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak jönni,és akkor beszéltek rá engem,hogy vegyem át a csoportot.Végzettségem is van hozzá, így az itteni vizsga is könnyen ment.

Aranyosi Ervin előadásán is szóba került a meridián torna.

Itt tudnék Aranyosi Ervin költőhöz kapcsolódni,aki pár napja volt házunk vendége. Ugyanis az egyik klubvezető elődöm nagyon sok verset mondott (fejből) órák alatt, illetve utána is. A csoport pedig kért továbbra is  verseket, így, akkor találtam rá Aranyosi úr költészetére,aki egy hihetetlen termékeny költő,versei tele vannak az élet tanulságaival. A foglalkozások végén azóta is olvassuk tanácsadó sorait.

Hol ismeretes ez a fajta testedzés?

A Meridián torna az egész országban jelen van, mindenütt ingyenesen, hiszen, ahogy mondják, nincs pénzbeli értéke. Annál sokkal többet ér. Magyarországi patronálója Dr.Eöry Ajándok.

Melyek a tapasztalatai?

Nagyon sok pozitív változás van a tagok között, örülök,hogy szeretik e mozgást, Sokan is vagyunk,de hát, mi mint jó emberek kis helyen is elférünk…:) Szeretettel várunk minden érdeklődőt,aki tenne az egészségéért,próbálja ki,mozogjon velünk! Kedden és csütörtökön 13 órakor, 25 percben.

Több infó a torna honlapján: www.312.hu

s.k.

Megosztás