Január 1. óta Budaörsön is az FKF végzi a hulladékszállítást

2022-01-15 | Közélet
- adja hírül a budapesti Főpolgármesteri Hivatal legújabb hírlevelében. Azt is megtudhatjuk, hogy ez számukra az elmúlt évek legnagyobb mértékű piacbővülése.

Budaörs város önkormányzatának döntése alapján idén január 1-től a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió végzi a hulladékszállítási közszolgáltatást.

A főváros több mint 125 éves hulladékgazdálkodási közszolgáltatója mostantól a 31 ezres lélekszámú településen mintegy tízezer háztartástól és több mint 500 gazdálkodó szervezettől szállítja el a települési szilárd hulladékot. Az FKF már rendelkezik tapasztalatokkal a Budapest környéki települések kiszolgálásában. A BKM divíziója a feladatot kizárólag saját dolgozóival és saját infrastruktúrával látja el, így nincs szükség további alvállalkozók bevonására.

A fővárosi közszolgáltató mostani megbízása ugyanakkor azért is különös jelentőségű, mert az elmúlt években az FKF-nél ez a legnagyobb volumenű szolgáltatási terület-növekedés, azaz a legnagyobb mértékű piacbővülés. A változásokról az FKF az önkormányzattal egyeztetve, a postaládákba eljuttatott szórólapon tájékoztatta a lakosságot, és a honlapján is megtalálhatók a szolgáltatással kapcsolatos, folyamatosan bővülő információik.”

Mondjuk, én semmit nem találtam a postaládámban – de azért sikerült információt gyűjtenem. Viszont a saját szememmel láttam, hogy a ki tudja, ki által kihelyezett karácsonyfát bedobták a kommunális hulladék közé. Akkor miért kellett meghirdetni a két dátumot: január 10-et és 24-et?

SzK

Megosztás