Járókelők orra előtt tört fel egy ékszerboltot Pécsen egy brit állampolgár

2019-09-04 | Budaörs
A férfi erővágóval vágta át a biztonsági rácsot, majd a szerszámmal betörte a kirakatot. Eközben többen is elsétáltak mellette.

Egészen elképesztő felvételt közölt kedden a police.hu egy pécsi ékszerbolt feltöréséről: a videón látszik, ahogy ahogy egy edzőcipős, fiatal férfi, mintha mi sem lenne ennél természetesebb, erővágóval töri fel a kirakatot, majd komótosan kipakolja az ott tartott ékszereket. A művelet közben ketten elsétálnak mellette, az egyik járókelő meg is áll, de még a betörőnek áll feljebb, kihívóan megnézi őket. Az esetet azonban harmadik szemtanúként a videó készítője is látta – felvételét pedig később a rendőrök is felhasználták.

Bár a betörőt senki sem tudta vagy merte megállítani, a pécsi rendőrökhöz szinte azonnal bejelentés érkezett a történtekről, ők pedig 10 perccel később elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 28 éves brit állampolgárt. A férfi azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy a közelben hova rejtette el a zsákmányolt, 9 millió forintnyi ékszert. Kihallgatásán beismerő vallomást tett; a rendőrök lopás gyanújával indítottak ellene eljárást, és indítványozták letartóztatását.

N

w

Megosztás