Keleti Éva fotókiállítása a Városházán

2024-05-09 | Budaörs
Már 26 esztendeje minden évben részesei lehetünk a Budaörs Fesztiválnak. Az idén 2024-ben május 8-tól május 12-ig számtalan rendezvény,kiállítás,zenés találkozó,nyílt színházi próba- a Kálvária téren a Muzsikáló terek majd május 11-én a Szabadság út lezárt szakaszán gyermekeknek szóló rendezvények,mindezek után az esti órákban zenei együttesek programja várja az érdeklődőket.Május 12-án vasárnap a Városi Uszoda és Sportcsarnokban Carl Orff: Carmina Burana VIVART Budaörsi Sinfonietta hangversenye zárja az idei Budaörs Fesztivált.

A Budaörs Fesztivál első rendezvényére  Keleti Éva fotóművész Szubjektív című kiállítására Városházán május 8-án került sor. 18 órakor a megnyitás kezdetére sokan jelentek meg,hogy megtekintsék a nem mindennapi fotókat,színészekről, ellesett pillanatokról,melyeket  csakis egy éles szemű fotós tud meglátni és megörökíteni.

A kiállítást Szabó T. Anna nyitotta meg. Elsőként Wittinghoff Tamás polgármester üdvözölte Keleti Éva fotóművészt,aki  hajlott kora ellenére részt vett a nagyszabású kiállítás megnyitón.

Keleti Éva Budapesten született 1931.augusztus 18-án Kossuth és Balázs Béla  díjas magyar fotográfus érdemes és kiváló művész .Már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben. Képei a hazai színháztörténet közelmúltjának kiemelkedő előadásait, nagyszerű művészegyéniségek különleges pillanatait örökítette meg. Ezek közül tekinthető meg egynéhány,mely méltán elismerést fog kiváltani mindazokból akik ellátogatnak a kiállítás megtekintésére.

Major Edit

 

Megosztás