Kéretlen hívások

2021-02-25 | Közélet
Egyre gyakrabban találkozhatunk gyanús telefonhívásokkal, amikor csalók bankok vagy cégek nevével visszaélve próbálnak érzékeny pénzügyi adatokat megszerezni ügyfelektől. Legyen mindig körültekintő kéretlen telefonhívások és SMS-ek esetén!

Az elmúlt időszakban több bank nevében is indítottak adathalász telefonhívásokat, gyanús, blokkolt bankkártya-tranzakcióra vagy adategyeztetésre hivatkozva.

SOHA NE adja meg a bankkártyája adatait, PIN-kódját, egyszer használatos SMS-ben vagy applikáción kapott jelszavát, vagy internetbanki belépéshez szükséges adatait!
A bankok sosem kérik el ezeket az információkat.

Gyanús megkeresés esetén kérjük, inkább szakítsa meg a telefonhívást, majd hívja a bank ismert, weboldalán publikált ügyfélszolgálati telefonszámát a hívás valódiságának ellenőrzéséhez.

Ne használja az ellenőrzéshez a hívó által megadott telefonszámot! A szám hamis lehet, vagy kifejezetten a csaláshoz is létrehozhatták.

NE hagyja jóvá mobilbanki alkalmazásában az ismeretlen kártyás vásárlásokat, amennyiben azt nem Ön hajtotta végre!

Ne telepítsen ismeretlen eredetű alkalmazást telefonjára vagy számítógépére, soha ne engedélyezzen távoli hozzáférést illetéktelen személyeknek eszközéhez.
Amennyiben véletlenül kiadta a fenti adatokat, vagy bármilyen adatát, haladéktalunk hívja fel bankját és kérjen segítséget!

Megosztás