Kérlek, segíts azonnal!

2021-08-01 | Közélet
A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak. Tanítsd meg a gyerekeknek is!

Az úgynevezett néma segélykiáltás, Signal for Help kézmozdulat Kanadából indult és már Magyarországon is kezdett elterjedni a közösségi médiában. A segélykérő kézmozdulatot bárki használhatja arra, hogy figyelmeztessen másokat, azonnali segítségre van szüksége, azonban körülményei miatt telefonon vagy egyéb módon nincs lehetősége rendőri segítséget kérni.

Mivel az áldozatok a bántalmazó jelenlétében sok esetben nem tudnak segítséget kérni másoktól, a néma segélykiáltással lehetőségük van szavak nélkül jelezni, hogy bajban vannak és segítségre szorulnak. „A rendőrség előtt azonban a látencia miatt jelzés nélkül többnyire ismeretlenek maradnak az ilyen jellegű bűncselekmények, a bántalmazottaknak lehetősége van egy új eszköz használatára, a néma segítségkiáltásra, amivel a kiszolgáltatott helyzetükben is segítő jobbot remélhetnek a társadalomtól, a rendőrségtől” – áll a rendőrség közleményében.
(babaszoba.hu)

(SzK)

Megosztás