Kettős születésnap a kertbarátoknál

2020-06-08 | Budaörs
Tizenöt éves a budaörsi dr. Luntz Ottokár Kertbarát Kör, és 12 éve fogadja Nagyné Ági az óvodásokat, iskolásokat a háziállat- és kiskertbemutatóján. Ebből az alkalomból találkoztak, Ági meghívására, a kertbarátok.

Mindig örömmel üdvözöljük egymást, de ezen az összejövetelen különösen örültünk egymásnak, hiszen három hónapja nem találkozhattunk.

Először a gondos háziasszony figyelemreméltó birodalmát jártuk körül. Megcsodáltuk a bő terméssel kecsegtető magas ágyást, az üvegházat, ahol a konyhakerti növények meghálálják a gondoskodást. Tapasztalatot szereztünk a mintaszerű helykihasználásban. Elidőztünk a baromfiudvarnál. Magunk is kertművelők lévén, láttuk a sok és szakértői munka eredményét.

Közben a cseresznyefa alatt főtt az ízletes halászlé. A vendégek is hoztak harapnivalót, itókát és előkerült az ünnepi torta is, melyen a számok – 12 és 15 – jelezték az évek múlását. Egyszóval senki nem maradt éhes vagy szomjas.

Közben persze, megbeszéltük az elmúlt időszakot, ki hogyan viselte a karantént, mi újság van a kiskertjeinkben.  Valamennyien a szép kertünkre várjuk az esőt!

Nagyon hamar elröpült az idő. El kellett búcsúzni a háziasszonytól és egymástól, abban a reményben, hogy augusztus végén az „Idesüss” Budaörs Napon a gyümölcs-szőnyeg készítésén nemsokára találkozunk.

Addig is maradjunk egészségesek!

s.k.

fotó:Polgár Marianne

Megosztás