Kulcs az együttműködéshez

2019-11-09 | Budaörs
Csak lányoknak, asszonyoknak - minden korosztályban! Gertrud Maria Erhard schönstatti nővér előadása a kapcsolatteremtésről november 10-én a Szent Benedek iskolában.

Életünket kapcsolatok szövik át. A megterhelő kapcsolatok az életerőnket apasztják és megakadályoznak a fejlődésben. Az építő kapcsolatok ellenben sokat adnak életminőségünkhöz. Hogyan fedezzük fel és használjuk jobban kapcsolatteremtő tehetségünket?

Gyülekező november 10-én, vasárnap, 3/4 6-tól a budaörsi Szent Benedek Középiskolában. Az előadás ingyenes, a nővér útiköltségeihez és a terembérlethez hozzájárulást köszönettel elfogadnak a szervezők. Aki teheti, hozzon egy kis süteményt vagy innivalót! (2040 Budaörs, Esze Tamás utca 3. Szent Benedek Középiskola, 18.00-21.00)

Bemutatjuk röviden az előadót:
Gertrud-Maria Erhard schönstatti Mária-nővér Németországból, aki a magyar Schönstatti közösség kedvéért megtanult magyarul. Nem Magyarországon él, mégis a legmélyebb kérdésekről tart előadást magyarul.
Mindig derűs. A rábízott családok gyermekeit is névről ismeri, legyen az akárhány gyermek. Nagyon érzékenyen reagál a családok apró gondjaira, helyzetére. Mindig arról tart előadást, ami bennünket foglalkoztat, és feltételezem, ez a legtöbb esetben nem egyezik az ő saját problémáival.

Gertrud-Maria nővér nagyon intelligens tanítványa Kentenich atyának, bár személyesen nem találkozhattak. (Kentenich atya 1968-ban meghalt.) Alaposan ismeri az alapító életét és írásait, gondolkodásmódját. Elkötelezetten és komoly hivatástudattal ő a kapocs a Magyar Schönstatt Család és a nemzetközi apostoli Schönstatt mozgalom között. Sokat tesz azért, hogy a házasság szentségében élő emberek is tudatosan Istennek szentelt életet éljenek. … Sokat utazik Magyarországon belül is tömegközlekedéssel. Útközben beszélgetni szokott az utastársaival.
(Részletek: magyarkurir.hu – Az én szerzetesem)

Mi az a Schönstatt mozgalom?
Schönstatt neve egy német helység (Vallendar) egy városrészének elnevezéséből származik. A Rajna partján, Köln alatt fekszik. Ott található többek között egy kápolna, az „Ősszentély”, ahol 1914-ben Schönstatt elkezdődött. Mára több mint 200 ugyanilyen kápolna áll szerte az egész világon. Magyarországon Óbudaváron, a Balaton északi partján áll a szentély és várja mindazokat, akik feltöltődni vágynak.

Az alapító Joseph Kentenich római katolikus papról:
„Egy olyan pappal találkoztam, aki szenvedélyesen szereti a Jóistent és ugyanakkor minden kétségbeesett, csalódott, maga körül keringő embert. Egy olyan pappal, aki a kortárs kereszténység fáradt reménytelenségét egyszerűen lerohanta saját viharos lelkesedésével. Aki nem érte be kishitű mai tervekkel, hanem egyből a „holnaputánról“ álmodott: egy ismét megfiatalodott, ragyogó arcú egyházról, egy új emberről és egy igazságos, békés világtársadalomról.
Hogyan sikerült ennek a nem túl robosztus papnak megkeseredés nélkül elviselnie a koncentrációs tábort és a sötétzárkát, a római főhatóság megalázó száműzését és a 14 évnyi számkivetettséget, miközben mindig mosolyogva csak a „Gondviselésbe vetett hitről“ beszélt?
Honnan vett erőt mindehhez ez az idős férfi? A rejtély kulcsa egy lélegzetelállító szerelmi történet Isten és az ember Josef Kentenich között.”
(Forrás: schoenstatt.hu)

SzK

Megosztás