Látogatóképző a Budakeszi Vadasparkban

2023-06-16 | Budaörs
„Benyúlt a ketrecbe, és ami a következő pillanatban történt, arra nincsenek szavak” – hogyan kerüli el a Budakeszi Vadaspark az ilyen szalagcímeket?

Június 17-én ismét Látogatóképzőt tart a Budakeszi Vadaspark. A látványos, szórakoztató és élményszerű szemléletformáló eseményen az „állatkerti etikett”, az állatok igényeit tiszteletben tartó viselkedés fontosságáról és szabályairól mesélnek a Vadaspark munkatársai, de emellett lesz mosómedve tréning és sakál látványetetés is.

Valószínűleg nincs olyan gyerek vagy családtag, aki ne szeretne állatkertbe járni. De nem mindegy, hogyan! Különösen igaz ez egy olyan „nyitott”, az állatokkal közvetlenebb kapcsolatra lehetőséget adó helyen, mint a Budakeszi Vadaspark. Fontos tudnunk, hogyan viselkedjünk az állatokkal, hogyan bánjunk velük kíméletesen, tiszteletben tartva szokásaikat, ösztöneiket, figyelembe véve félelmüket vagy éppen agressziójukat. Éppen ezért kulcskérdés a szemléletformálás, az „állatkerti etikett” elsajátítása. Június 17-én, a Budakeszi Vadaspark különleges programján, a Látogatóképzőn pont erre nyílik lehetőség.

Hogyan kell felkészülni egy állatkerti látogatásra? Mit hozzon magával a látogató, akár gyerek, akár felnőtt? Mire figyeljen oda és hogy viselkedjen a közönség egy állatkertben, hogy a vendég is, és az állatok is jól érezzék magukat? Miért nem lehet kutyával bejönni? Miért nem lehet bármelyik állatot etetni vagy simogatni? Ezekre a kérdésekre válaszolnak játékos, szórakoztató és élményszerű formában a Vadaspark gondozói, munkatársai, és még mosómedve tréningre vagy sakál látványetetésre is sor kerül a Látogatóképzőben.

A megfelelő, az állatok igényeit tiszteletben tartó viselkedés mellett arról is szó esik majd, hogy látogatóként mit tehetünk – nemcsak az állatokért, hanem magáért a Vadasparkért. A legutóbbi pártoló eseményen, a pár héttel ezelőtt lezajlott Vadmacska napon például több mint hatszázan vettek részt a jótékonysági erdei futóversenyen, és 2,3 millió forint gyűlt össze nevezési díjakból. Ebből az összegből például vadmacskákkal kapcsolatos szemléletformáló eszközöket és terepi kutatást finanszíroz a Vadaspark.

A június 17-i Látogatóképző programjáról ezen a linken lehet tájékozódni.

További információ: sajto@bkvp.hu

Megosztás