Legyél a gazdám!

2020-08-29 | Budaörs
Két kutyust mutat be a Budaörsi Állatmenhely munkatársa. Nehéz lesz a választás, annyira kedves jószágok.

KOLOMBUSZ
Senior kategóriás Kolombuszunk 2016 óta él nálunk, úgy becsüljük, hogy 2008 körül születhetett. Mikor bekerült egy tiszteletet parancsoló, erős, karakán kutya volt. Nem sétált akárkivel, meg kellett előbb hódítani. Hatalmas sörényével, erős alkatával egyértelműen király volt a menhelyen. Eltelt azóta lassan négy év, rácsok mögött. Már kicsit megfakult ez a kép, Kolombusz csendben megöregedett. Egy ízületi betegség erősen kínozza évek óta, így csak lassú, kényelmes sétákra tud kimenni. Öreg királyunk azért még a mai napig is méltóságteljes jelenség, hatalmas, rozsdabarna bundájával, nagy termetével mindenki figyelmét felkelti.
Neki már nincs sok ideje hátra. Az elmúlt években minden télnek úgy indultunk neki, hogy őt biztosan elviszi, de nem így történt. Hatalmas életerő van benne. Azt az embert keressük, aki ad Kolombusznak egy esélyt arra, hogy az utolsó néhány évét békében, nyugalomban tölthesse el egy kertben, a hideg téli napokon egy fűtött garázsban vagy előtérben. Olyan helyen, ahol figyelnek rá, vigyáznak rá és elkísérik majd az utolsó útra, hogy ne egyedül menjen. Ne egy beton padlón, rácsok mögött érkezzen el az átkelés pillanata.
Nem lenne terhére senkinek. Szinte alig vannak már igényei. Egy ház, egy kis darab kert, ahol meg tudja mozgatni fájós lábait, egy kis kaja és egy nyugodt barát, akinek néha az ölébe hajthatja a fejét.
Mi nagyon szerencsések vagyunk, mert sokkal több különleges és jó emberrel találkozunk, mint mások, akik nem töltenek ennyi időt egy menhelyen.
Hihetetlen csodákat láttunk már. Most is egy ilyen csodára várunk, egy igazi EMBERT keresünk.
Remélem, hogy meghallja, hogy nagyon hívjuk…

JAKUZA

Egy mosolygós Jakuza
Pedig nem jellemző, igaz? Ráadásul Jakuza félig szőrtelenül, csupa-csipásan, soványan, köhögve érkezett a Budaörsi Állatmenhelyre néhány hónapja. Hősünk azóta átesett egy sürgős operáción, kivizsgálták a bőrbetegségét, és elkezdett hízni. A hangulata is egyre jobb.
Bár börtönkörülmények között élt, Jakuza japánosan illemtudó, különböző korosztályú emberekkel is jól kijön.
Ez szőrhiányosan is fejedelmi, elegáns kan csak akkor zökken ki a kerékvágásból, ha elkezdik vakarni, simogatni a hátát. Akkor jön a klasszikus macskahát, hozzá átszellemült fej.
Ez vonatkozik a vele kapcsolatba kerülőkre is, mármint az átszellemült fej…
Jakuzának különleges kisugárzása van, a jövendőbeli gazdi meg fogja ezt érezni.

Fekete Adrienn

Megosztás