Legyen július utolsó szerdája a Kertbarátok Napja!

2020-07-30 | Budaörs
Az ötletgazda Nagy Sándor Lászlóné Ági, aki már sok programot szervezett a budaörsi kertbarátok körében. Ebben az évben meghívta a kertet kedvelőket az otthonába, az első Kertbarátok Napjára.

Ott voltak a Budaörsi Kertbarátok, a Kertvarázslók internetes csoportjának tagjai, a TV2040 stábja, a Városháza környezetvédelemmel foglalkozó munkatársa, a Jókai Mór Művelődési Ház képviselői,  és számos érdeklődő a város különböző részéről.

Ági megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek a kánikula ellenére erre az új kezdeményezésnek számító találkozóra. Utánanézett az interneten és azt látta, hogy csak Angliában van ilyen nap, a Garden Day vagyis a Kert Napja, amikor hatalmas virágkoszorúval a fejükön örvendeznek a kert szépségének az angolok.

-Mi is töltsük meg tartalommal a Kertbarátok Napját! – javasolta vendéglátónk.

– Már az is egy tartalom, hogy ebben a járvány sújtotta időben együtt vagyunk – mondta,  és egyúttal felajánlott a kertjében három zöldségágyást azok számára, akik kertészkednének, de nincs hol. Ezt a gesztust  azoknak az idős embereknek is javasolja, akik már nem győzik karbantartani a kertjüket, de azt sem szeretnék, hogy kihasználatlanul a gaz ellepje.

Baráthné Bátai Beáta kertbarát-elnök köszöntőjében elmondta, hogy az idén 15 éves Kertbarát  Kör tagjai egyben város- és természetvédők is.

Miután megtekintettük Ági sok ötletet, szakértelmet bemutató dúsan termő kertjét, még sokáig beszélgettünk a teraszon, miközben falatoztunk a bőséges kínálatból.

Köszönjük, Ági! Jövőre újra találkozunk július utolsó szerdáján. Addig is: jó kertészkedést!

s.k.

 

Megosztás