Lehet

2020-04-02 | Budaörs
Minden rosszban van valami jó, mondjuk biztatásul magunknak és másoknak is, ha nehéz élethelyzetbe kerülünk. Az alábbi levelet a világhálóról kaptam, ami nemcsak nekem, hanem mindenkinek szól. Olvassuk hát együtt!

LEHET, hogy a hajók Olaszország kikötőiben haszontalanul vesztegelnek,…de az is lehet, hogy a delfinek és más tengeri állatok végre visszanyerhetik természetes életterüket. Az olasz kikötőkben újra látni delfineket, Velence csatornáiban újra halak úszkálnak. Lehet, hogy az emberek bezárva érzik magukat a házaikban és a lakásaikban,… de az is lehet, hogy végre újra együtt énekelnek, egymást segítik, és hosszú idő óta ismét átélik a közösséghez tartozás élményét. Együtt énekelnek! Ez mindenkit megindít.

Lehet, hogy a légi forgalom korlátozása sokak számára a szabadság elvesztésének érzését hozza és akár a szakmai munkájukat korlátozza,…de az is lehet, hogy fellélegezhet a Föld. Az ég színe kitisztul és a kínai gyerekek életükben először megpillanthatják a szürkeség helyett a kék eget.

Nézz fel ma az égre, s éld át a nyugalmat és az égszínkék erejét!

Lehet, hogy az óvodák és az iskolák bezárása nagy kihívást jelent a szülőknek,de az is lehet, hogy sok gyerek hosszú idő óta végre lehetőséget kap önálló kreatív erejének megélésére, önálló cselekvésre és a saját tanulási ritmus megtalálására. A szülők pedig új oldalról ismerik meg saját gyereküket.

Lehet, hogy hatalmas gazdasági károkat szenvedünk, de az is lehet, hogy végre ráébredünk, mi a fontos az életben, s hogy az állandó felhalmozás csak a fogyasztói társadalom abszurd képzete. Ideje megéreznünk, tulajdonképp milyen kevésre van valóban szükségünk.

Lehet, hogy téged mindez valamiképp túlterhel, de az is lehet, hogy megérzed, ez a krízis régóta esedékes változásokhoz vezet: engedi fellélegezni a Földet, a gyerekeket rég elfeledett értékekhez vezeti, társadalmunk rohanásait határozottan lelassítja, az egymással és az egymásért élés születésének pillanatát adja, a levegő szennyezését és a szeméthegyeket legalább átmenetileg csökkenti, megmutatja, milyen gyors megújulásra képes a Föld, ha mi emberek alázatosabban bánunk vele és hagyjuk fellélegezni

Lehet, hogy keserves árat kell majd fizetnünk azért, hogy magunktól nem voltunk képesek a kijózanodásra, de az út végén talán ott lesz a lehetőség, amely egy tisztább szebb jövő felé viszi az emberiséget.

Major Edit

Megosztás