Lemondanak a budaörsi civil szervezetek idei támogatásukról?

2020-04-02 | Közélet
Felhívást intézett a Budaörsi Bridzsklub a többi civil szervezethez: A 2020-as önkormányzati pályázati támogatásról a járvány elleni védekezés, a koronavírus hatásainak mérséklése érdekében mondjunk le!

Címzett: Géczy-Gaál Szilvia

Tisztelt elnök asszony/úr!

A koronavírus-járvány elleni küzdelem összefogást és lemondást kíván, tőlünk, civil szervezetektől is. Budaörs város évről évre pályázaton keresztül is támogatja a budaörsi civilszervezeteket. A Budaörsi Bridzsklub SE most azzal a kezdeményezéssel fordul az érintett helyi civilszervezetekhez, hogy a 2020-as önkormányzati pályázati támogatásról a járvány elleni védekezés, a koronavírus hatásainak mérséklése érdekében mondjunk le, hogy az erre tervezett összeget Budaörs az idősek, a hátrányos helyzetűek megsegítésére, a járvány idején létfontosságú munkát végzők munkájának támogatására fordítsa.
Egyesületünk az idén nem pályázik önkormányzati támogatásra, erre kérjük a többi civil szervezetet is! Ha az Ön szervezete is csatlakozik a kezdeményezéshez, kérem, jelezze Géczy-Gaál Szilviának!

Mindannyiunkat nyilván nehéz helyzetbe hoz a járvány, az esetleges pályázati támogatás ezen biztosan enyhítene valamelyest, de ebben a kivételes helyzetben a város, az itt élők, így végső soron a civil szervezetek érdeke, hogy a koronavírus elleni védekezésre összpontosítsuk az erőforrásokat. Most ez az első. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz.

Budaörs, 2020. március 31.

A Budaörsi Bridzsklub SE nevében:
Kovács Gergely, elnök

Budaörsi Bridzsklub
Web: bubiklub.hu
Facebook: facebook.com/bubiklub
Email: bubiklub@gmail.com
Elnök: Kovács Gergely (+36-30-696-0623)

(A szerkesztő megjegyzése: Budaörs költségvetése 25 millió forintot szánt 2020-ban a civil szervezetek támogatására.)

SzK

Megosztás