Lesz-e még idén óraátállítás?

2021-09-16 | Budaörs
Vajon 2021-ben pont kerül-e a több éve tartó vita végére: a téli vagy a nyári időszámítás lesz végleges? Elfogadom, hogy nagy horderejű egyéb ügyek tematizálják a közbeszédet, de azért lassan ezzel is foglalkozni kellene.

Vagy – a csehekhez hasonlóan – hagyunk mindent úgy, ahogy eddig volt?

” A cseh kormány megelégelte, hogy az Európai Unió tagországai egyszerűen képtelenek megállapodni arról, hogy miután szabadon dönthetnek az óraátállításról, a nyári vagy a téli időszámításnál maradjanak-e, írja a napi.hu a Radio Praha tudósítására hivatkozva. Csehország ezért úgy döntött, tovább folytatják az átállást ősszel és tavasszal a kétféle időmérés között.
A döntés öt évre vonatkozik. Az ügy menedzselését a munkaügyi és szociális miniszterre, Jana Maláccovára bízták, aki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy marad az óraállítás, mivel az Európai Unió tagállamai nem tudtak megállapodni valamilyen egységes rendben.” (24.hu, 2021. 09. 14.)

A magyar kormány még nem határozott, hogy a nyári vagy a téli időszámítás lesz a végleges, ezért még nem tudni pontosan, hogy idén októberben majd vissza kell-e állítanunk az óráinkat. Ha igen, akkor a téli időszámítás kezdete: 2021. október 31. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát. – írja a pontosido.com

Mindenesetre egyre korábban sötétedik és ez jelzi, hogy itt van újra az ősz…

SzK

Megosztás