Ma nyitnak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai

2021-04-19 | Közélet
Az intézmény vezetője engedélyezheti a távolmaradást, aki 250 óránál többet hiányzik és nem osztályozható, az osztályozó vizsgát tehet majd.

Az óvodákban és az alsó tagozaton a korábbi protokollhoz térnek majd vissza, így kötelező lesz a hőmérsékletmérés, a fertőtlenítés és a távolságtartás is. Maruzsa Zoltán államtitkár szerint, ha egy szülő nem akarja intézménybe engedni a gyermekét, akkor az intézmény vezetője engedélyezheti a távolmaradást. Az, aki 250 óránál többet hiányzik, és nem osztályozható, az osztályozó vizsgát tehet majd.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy a nemzeti konzultációban is az az eredmény született, hogy az iskolákat kell először nyitni. A miniszterelnök hozzátette, hogy természetes ösztön, hogy a szülők legjobban a gyerekeket védik, azonban a bölcsődei és kórházi statisztikák visszaigazolják, hogy helyes lépés a nyitás.

Maruzsa Zoltán korábban elmondta, hogy a jelenléti oktatás azért az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán kezdődik, mert a nyitási folyamattal egyre több szülő tér vissza a munkahelyére, amellyel a jelenleg gyermekfelügyeletet ellátó intézményekben is nő a gyermekek száma. Várhatóan első körben a korábbi tapasztalatok alapján a gyermekek fele, kétharmada tér vissza az intézményekbe.

A legfontosabb tudnivalók:

Április 19-én újraindul a személyes oktatás az általános iskolák alsó tagozatában és az óvodákban.
A többi évfolyam számára május 10-ig még marad a távoktatás.
Továbbra is be kell tartani a járványügyi szabályokat.
Az oktatási intézetekben kötelező lesz a lázmérés.
Az adott intézmény vezetője engedélyezheti a gyermek távolmaradását szülői kérésre.
Aki 250 óránál többet hiányzik, és nem osztályozható, az osztályozó vizsgát tehet majd.
Ingyenesen utazhatnak tömegközlekedéssel az alsó tagozatos diákok.

(Forrás: origo.hu)

Megosztás