Magyar gólt ünnepel a világ: Zsóri Dániel nyerte a Puskás-díjat!

2019-09-24 | Budaörs
Van, amikor Lionel Messi is egy fiatal magyar csatárnak tapsol: a FIFA milánói gáláján kiderült, hogy Zsóri Dániel nyerte az idei Puskás-díjat, megelőzve az argentin zsenit is. Zsóri még a Ferencvárosnak lőtt elképesztően gyönyörű ollózós gólt a Debrecen játékosaként. Most már a Fehérvárt erősíti, de azért tudja, hogy ez a díj önmagában neki nem sokat ér, csak egy jó kezdet. Beszédében azt mondta, még az út elején jár.

Hétfő este a milánói Scalában rendezték meg a FIFA-gálát, amelynek keretében átadják az év játékosának járó elismerést, valamint az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is. Sokan tudják, hogy utóbbira jelölték a Mol Fehérvár játékosát, Zsóri Dánielt is, aki még a Debrecent erősítve lőtt hatalmas gólt a Ferencvárosnak.

A várakozásnak megfelelően a gól szépsége a döntnököket is lenyűgözte, így hiába volt a legjobb háromban Lionel Messi, ezúttal nem ő nyert. Nem is volt túl boldog, mi annál inkább: Zsóri révén először került vissza „hozzánk” a legendánkról elnevezett díj.

Bár Zsóri kétségtelenül remek képességekkel megáldott futballista – ilyen gólt nem is lőhetne máshogy –, ő is tudja, hogy az út elején jár. Ezt el is mondta magyarul megtartott beszédében. Ezt a gólt már senki sem veheti el tőle!

PS

w

Megosztás