Máriakultusz a hazai és nemzetközi roma és nem roma közösségek között

2023-02-17 | Budaörs
2023. február 19-én vasárnap 16.00 órától kézműves foglalkozás, 17.00 órától Varga Helena Band által prezentált roma gospel koncert Budaörsön, a Templom tér 12. (BABtér) sz. alatt.

A közösségfejlesztő és élményalapú kézműves workshopok során a résztvevők prémium alapanyagokból készíthetik el egyedi, kézműves design-termékeiket, miközben informális keretek között megismerkednek a tradicionális roma kulturális értékekkel, a cigányságban kiemelt fontosságú Mária-kultusszal, a viseleti hagyományokkal és az autentikus cigány motívumokkal.

A Varga Helena Band formáció
Hat elismert, hiteles, magasan kvalifikált roma művész alkotja a zenekart. Varga Helena vezetésével a zenekar egy olyan összművészeti koncepciót képvisel, amely keretében a közönség egy merőben új hangzású fúzió által ismerkedhet meg többek között a Mária-kultusszal, a cigány-magyar kettős identitással, a Romani Design által képviselt kulturális misszióval és összművészeti koncepcióval Helena saját, cigány és magyar nyelven íródott, autentikus dalain keresztül.
A zenekar repertoárjában helyet kapnak feldolgozások, saját szerzemények és a roma közösség körében népszerű, különleges roma gospelek is.
(Forrás: Budaörsi Tanoda)

(SzK)

Megosztás