MEGEMLÉKEZÉS GITTINGER PÁLRÓL (1945-2020)

2020-07-30 | Budaörs
Gittinger Pál, a budaörsi Német Kulturális Egyesület, ill. Stammtisch alapító elnöke 2020. július 25-én hosszan tartó betegség után elhunyt.
  1. április 17-én született Budaörsön régi sváb családban, melynek tagjait kitelepítették Németországba süket-néma szüleit kivéve. Itt elvégezte az általános iskolát, majd a budapesti vegyipari technikumot.

Érettségi után kikerült az NDK-ba, ahol vegyipari mérnöki diplomát szerzett a Kötheni Műszaki Főiskolán. Itthon folytatta tanulmányait a BME-n.

Egész szakmai pályáját a vegyiparban töltötte, többek között a Chemikálnál vezetői pozícióban. Egy barcsi kitérő után Budaörsön éltek kedves feleségével, Annival és gyermekeivel, ill. unokáival. Szerető apa és nagypapa volt.

Katolikus hívő ember volt, rendszeresen járt templomba, még a nehéz időben is. A budaörsi Passióban is vállalt szerepet, mint az egyik apostol.

A Stammtisch alakulásakor elvállalta a nem könnyű elnöki feladatot másfél évtizeden keresztül. Itt sok érdemet szerzett, német nyelvű rendezvényeket szervezett, pályázatokat írt, szakmai kirándulásokat vezetett, fáradhatatlanul dolgozott a budaörsi német nemzetiségért.

Nagyon jó ember volt, mindig segítőkész, barátságos és kommunikatív.

Emlékét meg fogjuk őrizni.

Isten nyugosztalja.

Temetése 2020. augusztus 17-én (hétfőn) 15 órakor lesz a budaörsi Ó-temetői ravatalozónál.

Megosztás