Megérkezett az első 5 elektromos busz a Volánhoz

2021-08-23 | Közélet
A Zöld Busz Program országos. Az agglomerációs járatok mellett Magyarország legnagyobb új elektromos buszflottája, összesen 123 új elektromos busz áll szolgálatba.

Nos, azok, akik a 22-es budakeszi busszal vagy a 40-es budaörsivel utaznak Budapestre, esetleg fővárosiként veszik igénybe ezeket a buszcsaládokat, biztosan nem unják ezt a hírt:

Megérkezett a Volánbusz új, 40 darabos eCitaro-flottájának első 5 példánya a közlekedési társasághoz.
Menczer Tamással és Pokorni Zoltán polgármesterrel közös kezdeményezésemre, a Zöld Busz Program keretében még idén 40 darab Mercedes eCitaro 100%-ban elektromos busz kerül e két fontos vonal több járatára, ebből érkezett meg az első 5 autóbusz.
A pályázatot elnyerő Mercedes eCitaro buszai csúcstechnológiát képviselő, alacsonypadlós, klimatizált járművek.

Mi változik?
Az igényes buszokon naponta több mint 40.000 utas utazhat kényelmesebben!
A megújult városi buszflottákkal nemcsak a szolgáltatás színvonala növekszik, hanem a budai közlekedés is tovább zöldül: a zéró károsanyag kibocsátásnak köszönhetően tisztább lesz a levegő, csökken a zajszennyezés.
Egy zöldebb Budapestért dolgozunk. Nyár derekán, amikor még a szabadságolások alatt is dugók teszik pokollá a főváros életét, azt hiszem, nem kell ecsetelnem, hogy minden, a közlekedést praktikusabbá és vonzóbbá tevő megoldás aranyat ér. Bízom benne, hogy az új, kényelmes, klímás buszokkal azok is gyakrabban választják majd a közösségi közlekedést, akik eddig inkább autóval jártak ezen az útvonalon.
A Zöld Busz Program országos. Az agglomerációs járatok mellett Magyarország legnagyobb új elektromos buszflottája, összesen 123 új elektromos busz áll szolgálatba Egerben, Győrben, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Zalaegerszegen, Miskolcon, Pécsett és Veszprémben.
(Fürjes Balázs posztja)

Megosztás