Mégiscsak asszisztál a polgármester a társasházak építéséhez!

2021-06-29 | Közélet
A budaörsi polgármester és haverjai újabb, közel 300 lakossal és 120 gépjárművel akarja megterhelni városunkat. Hogy hogyan? Hát belső lakóterületté szeretne nyilvánítani egy eddig rét megnevezésű, de jelentős ősfás állománnyal rendelkező zöldövezeti külterületet az 1-es főút mentén, a város nyugati határában.

A történet jó néhány évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a városvezetés korábbi házi útépítője, Kiss Károly, és felesége megvásárolta a 031 helyrajzi számú külterületi ingatlant.
Talán emlékeznek rá, hogy azokban az időkben indított Wittinghoff és csapata boszorkányüldözést a nemrégiben elhuny olimpiai, világ- és európabajnok Igaly Dianával szemben, mert szerintük zavarja az ott lakókat az egyesülete által végzett sporttevékenység. Meg kell jegyezni, hogy a tiltakozó levelet, amire Wittinghoffék hivatkoztak, csak néhány ott lakó írta alá, a többi tiltakozó – összesen talán 20 fő –, több kilométerre laknak a területtől, de biztosan jó a fülük.
Hogy mi köze a két ügynek egymáshoz, az rettentően egyszerű. A balliberális oldal házi építőipari vállalkozója éppen a lőtér melletti területet vásárolta meg, és bizony akadályozza a terület beépítését és a nagyságrendileg 80 darab lakás, valamint a közel 1000m2 egyéb funkciójú épületrész értékesítését, ha lőtér van mellette.

kép a beruházó szakértői anyagának 21. oldaláról

A „Wittinghoff-párt”-hoz tartózó képviselőket jelenleg az sem zavarja, hogy a 2019-es választási kampányba éppen ők tűzték zászlajukra a környezetvédelem és a fenntartható városfejlesztés fontosságát. Ennek jegyében át is nevezték az eddigi Településfejlesztési Bizottságot: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Vagyongazdálkodási Bizottság lett belőle.
Hát, ha náluk ez a környezetvédelem, akkor jól átverték a választóikat. Ezek szerint a környezetvédelmi szempontok elenyésznek Budaörsön, amikor a haverok gazdagodását kell elősegíteni.
A csapatot az sem riasztja el a környezetkárosítástól, hogy a saját szakértőjük írta le, hogy a szóban forgó rét, idézem:

„…természetvédelmi értéke a védett fajok jelenléte és a Natura 2000 terület puffereként betöltött szerepe miatt számottevő.” (szakértői anyaguk 44. oldala)

Wittinghoffék pénzes haverjáról, Kiss Károlyról fontos tudni, hogy jelenleg a budaörsi labdarúgók mindenható vezetője. A BFE (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) képviselői összességében közel százmilliós nagyságrendben támogatják a város pénzéből a focit, aminek az elosztásáról belső információink szerint szintén Kiss Károly dönt, de a magas Déva várához hasonló módon elkészülő labdarúgóstadion megépítését, ami megközelítette a 2500 millió forintot, szintén ő koordinálta, ahogyan azt a városi televízióban többször láthattuk.
Csak utolsó megjegyzésként érdekes jelenség az is, hogy a labdarúgóknál éppen most jelent meg egy új szponzor, aki – mit ad Isten – éppen megnyerte több tíz évre a városi távhőszolgáltatás koncessziós pályázatát. Erre szokták mondani ügyes – vagy, hogy micsoda véletlenek, ugye!

Na de vissza a társasház bizniszhez. El tudják képzelni, hogy mit fog okozni ismét a területre újonnan beköltöző, számításaink szerinti közel 300 ember, 120 gépkocsi? Aki jár rendszeresen a főút kivezető szakaszán, az már most is azt tapasztalja, hogy délutánonként a Törökugratóig torlódik fel a kivezető forgalom. Na, erre szeretnének Wittinhoffék, a haverjaikkal együtt, még 120 autót ráengedni.

További érdekes megjegyzés, hogy egy 2019-es tanulmány szerint, amit szintén a „házi építési vállalkozó” készíttetett, nincs szükség a beruházás miatt sem új óvodára, sem iskolára, sem semmire. Természetesen ezt a tanulmányt a jelenlegi balliberális képviselők megdönthetetlen anyagként kezelik!

Én viszont azt gondolom, hogy éppen ilyen mutyikra nincs szüksége Budaörsnek!

És hogy most mi történik, ami aktualitását adja írásunknak? Szerdán – 2021. június 30-án – a polgármester javaslatára a budaörsi képviselő-testület tárgyalni fogja a rét belterületbe vonásának kérelmét, amelyet a polgármester, az előterjesztés tanúsága szerint, már előre támogat. Ezen a linken megtalálható.
Ne legyen kétségünk, a baloldali szivárvány-koalíció meg is fogja szavazni.

A történetnek azonban itt még nincs vége, hiszen Wittinghoffék igyekeznek két legyet ütni egy csapásra. Lopakodó módon korábban már megalkottak egy rendeletet, ami azt szabályozza, hogy a belterület határától 200 méterre ne lehessen lőteret üzemeltetni. Tehát, most kitolja a belterület határát a haverok telkének külső határáig és így megpróbálja a sportlétesítményt is bezáratni.

Végezetül szeretném felhívni a Kedves Olvasó figyelmét arra, hogy az elmúlt időszakban éppen a budaörsi Polgármester volt az, aki fennhangon hirdette, hogy nincs semmilyen eszközük a társasházépítőkkel szemben, mert a csúnya kormányzat elvont minden eszközt, amivel megakadályozhatnák az utolsó zsebkendőnyi terület beépítését. Tessék mondani, akkor ez most mi? Szokták mondani, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Csak nem ezzel szembesülhetünk most? A Wittinghoff féle szivárvány- koalíció olyan szabályokat alkot, amelyek a hozzájuk közel álló haverokat juttatják további gazdagodási lehetőséghez!
Jöhet a baloldali támogatók tapsa, indulhat az újabb ingatlan-biznisz. A helyben lakók pedig belefulladhatnak a zsúfoltságba.

Nagy Tamás

 

 

 

 

Megosztás