Megmentheted túlhevült mobilodat!

2020-04-21 | Budaörs
A koronavírus beköszöntével bizonyára sokkal többet használod a mobilodat. Lehet, hogy előfordult veled, hogy a készülék szinte égette a zsebedet? A túlmelegedés nem csak kellemetlen, de a mobilod életének a végét is jelentheti. Az alábbiakból megtudhatod, hogy mit tehetsz a túlmelegedés ellen.

Zárd be az alkalmazásokat!
A túlmelegedés annak a jele is lehet, hogy a telefonod túl nagy megterhelésnek van kitéve. Damien Masona 4choice műszaki írója szerint sok app egyszerre történő futtatása, „a processzort és a RAM-ot túldolgoztatja, ami elkerülhetetlenül felfűti az akkumulátort is. Nem teszel jót vele, ha egyik alkalmazásból a másikba ugrálsz, mert az eredeti program valószínűleg még mindig a háttérben fut. Ehelyett megfelelően be kell zárni az appokat.”
Míg egyes alkalmazások több teljesítményt követelnek, mint mások, a telefon lehűtésének egyik legjobb módja az egyes futó alkalmazások bezárása.

Vedd ki a tokból!
Ha arról van szó, hogy meg kell védeni a töréstől és karcolástól, a telefontok nagyszerű találmány. Sokszor azonban éppen ezek okozhatják a telefon életének megrövidülését. Különösen a „life proof” típusú, azaz komolyabb védelmet jelentő tokokban melegedhet túl a telefon, mivel ezekben a vastag gumi borítás olyan extra szigetelést jelent, ami blokkolhatja a szellőzőnyílásokat, így megakadályozza, hogy a telefon lehűtse magát. Ha egyszerre sok alkalmazást használsz, vagy közvetlen napfénynek teszed ki a telefonodat, esetleg extrém melegben használod – egyik sem ajánlott egyébként – , akkor erre az időre érdemes eltávolítani róla a tokot.

Válts repülő üzemmódra!
Ha kikapcsolod a telefonodat, azzal elősegítheted a lehűlését, de már az is nagy könnyebbséget jelent a készüléknek, ha repülő üzemmódra állítod – állítják a szakértők. A repülőgépeken ez az üzemmód kapcsolja le a telefont a mobilhálózatról, a Bluetooth-tól és a Wi-Fi hálózatoktól, megakadályozva az „összes átvitel alapú jelet”.
Ezeknek a funkcióknak a letiltása segít csökkenteni a telefon processzorának és a RAM memóriájának terhelését, így az akkumulátornak is jóval kevesebb munkát kell végeznie.
Ez a trükk segíthet a telefon lehűtésében, de emellett abban is, hogy tovább tudod töltés nélkül használni a mobilodat.

Tartsd távol más elektromos berendezésektől!

Észrevetted már, hogy a telefonod gyorsabban felmelegszik, ha a laptopodra, vagy akár csak a számítógép közelébe helyezed? Nick Galov technológiai szakértő szerint, „néha, ha több telefont vagy tabletet tartasz egymás mellett, az eszközök könnyen túlmelegedhetnek. Mivel minden eszköz sok dolgot futtat a háttérben és sok energiát használ, a telefont nem érdemes közvetlenül egy azonos funkciójú eszköz mellett elhelyezni. És ha a telefonod már túlhevült, érdemes minél előbb távolabb helyezni a szintén hőt kibocsájtó kütyüktől.

Vedd le a töltőről!
Videótelefonálsz, filmet nézel, vagy játszol a telefonodon, miközben a töltőn van? Nem csoda, ha túl fog melegedni. A szakértők szerint a telefon használata és egyidejű töltése az úgynevezett” áthaladó töltéssel” drasztikusan felmelegítheti a telefonodat.
A legegyszerűbb megoldás erre a problémára, ha hagyod pihenni a telefonodat, amíg a töltőn van, vagy ha mégis használnod kell, akkor erre az időre leveszed a töltőről.

Forrás: Internet
R. V.

Megosztás