Menekülteket fogadott be Törökbálint

2022-03-03 | Közélet
Törökbálinton jelenteg 75 menekültet helyeztek el a helyi művelődési házban. Egy részük ghánai és nigériai születésű fiatal, akik a kijevi orvosi egyetemen tanultak. Mi lenne a legsürgősebb segítség?

Törökbálintra is megérkeztek szerdán az irányított menekültek Ukrajnából.

Csütörtökre a menekültek száma már elérte a 75 főt, mindannyian a helyi művelődési házban lettek elhelyezve. „Ezzel nagyjából megtelt a ház. Szinte az összes nagyobb méretű helyiség (kivéve a házasságkötő terem) megtelt, a különféle programok lemondásra kerültek. Ezen kívül a Sportközpont is fel lett ajánlva a központi területek felé” – írja Facebook oldalán az egyik önkormányzati képviselő. (budapestkornyeke.hu)

Szükségük van ukrán nyelven beszélő önkéntes segítőre, fertőtlenítő kendőre, sprayre, fertőtlenítő hatású tisztítószerekre, porszívóra, hajszárítóra, mikrosütőre, eldobható tányérra, pohárra, evőeszközökre, tiszta, lehetőleg új ágyneműre, közepes és nagyméretű szemeteszsákra és közepes szemetesedényre.

Tisztelettel kérek mindenkit, aki segíteni tud, hogy mielőtt elindulna, hívja fel a 06 23 890 366 -os telefonszámot egyeztetés céljából – írja Elek Sándor polgármester.

Munkácsy Mihály Művelődési Ház

Fontos információk a városunkban zajló adománygyűjtésről
Tisztálkodási eszközök és konzervek:

Városháza melletti parkolóban elhelyezett konténer (Telefon: 06 23 335 021)
Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 79.

Ruházat:

Segítő Kéz Szolgálat (Telefon: 06 20 375-5823)
Törökbálint, Köztársaság tér 9.

Gyorsan romló étel vagy gyümölcs:

Munkácsy Mihály Művelődési Ház (Telefon: 06 23 890 366)
Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 83.

A bajban is megmutatkozik Törökbálint jól ismert arca. Rengetegen és sokféle módon próbálnak most segíteni. Annak érdekében azonban, hogy a segítség a szükséges mértékben és a megfelelő helyre kerüljön, az együttműködésüket kérem.

Legyenek figyelemmel a fent leírtakra és az adományaikkal kapcsolatban keressék kollégáimat fenti telefonszámokon!

Elek Sándor
polgármester

/SzK)

Megosztás