Menhelyünk hatalmas medvéje - Urszán

2020-02-07 | Budaörs
Múltjáról semmit sem tudunk. A története a 2018-as év telén kezdődött nálunk, mikor a 6-os úton ballagott egymagában és szerencsére hozzánk került.

Akkoriban sérülések voltak az arcán, nem tudni mi történhetett vele vándorlása alatt. A sebek begyógyultak, reméljük, hogy az ezzel kapcsolatos rossz emlékek sem maradtak meg az emlékezetében. Külseje alapján biztos, hogy rottweiler és még nagyobb kutyák utóda. Örökbefogadással kapcsolatban hatalmas hátránnyal indul, hiszen nagytermetű, sötét színű, középkorú. Igazságtalanság ez, mert Urszán jó természetű, barátságos és nyugodt kutya, aki hisztis kenneltársait (lányokkal élt együtt nálunk) óriási türelemmel és figyelemmel kezeli – valóságos gentleman. Jó gazdája lehetett, mert pórázon kényelmesen közlekedik, kiegyensúlyozott és barátságos az emberekkel. Hosszú éveket tölthetett valaki/valakik mellett, akik odafigyeltek rá, szerették.
Erő és határozottság persze szükséges a vele való sétához, hiszen kevés az az idő, amit a sétáltatóival tölthet, így nem alakul ki szoros kötődés, de ennek ellenére óvatosan kell vele bánni, mert ha megkedvel valakit, akkor felugrik, bújik, támaszkodik mind az ötven kilójával és óriási puszikat osztogat. Vannak igazi rajongói a sétáltatók között, akik minden lehető alkalommal őt keresik egy séta erejéig. A többi kutyával válogatós, lányokkal szoktatható. Békésen, türelmesen fogadja a simogatásokat, jól viselkedik séta közben.

Aki társául fogadja, még nagyon szép éveket tud vele eltölteni és – nem utolsó sorban – Urszán tekintélyt sugárzó külseje elriaszt mindenkit, aki ellenséges szándékkal közeledne.
Nem szobakutya, egy kert lenne számára a legjobb megoldás. Hosszú évek várnak még rá, amiket őrjáratozással tölthet egy kertben, bár valójában az is elég, ha csak felemelkedik a heverészésből és máris mindenki nagy ívben elkerüli a kerítést, nem is sejtve, hogy mennyire barátságos a bent lakó óriás.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján lehet találni. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Fekete Adrienn

Megosztás