Mindennapi kényelmetlenségeink

2024-05-29 | Közélet
Több százan lakunk Budaörs lakótelepén. Szeretjük és megszoktuk a környezetünket. De már, ahogy az szokott lenni, azért mindig van valami, ami mégsem egészen tetsző a számunkra.

Ilyen egy lépcsősor, amit igyekeztem úgy fényképezni,hogy érzékelhető legyen annak lépéstávolsága. Nem vagyok a lépcsőgyártásban szakértő, de én és  hozzám hasonlóan szinte mindenki tiltakozik ez ellen a lépcső ellen. Nem azért, hogy ott van, hiszen megkönnyíti egy meredek útról a lejutást, hiszen  valaha ezért is találták ki a létezését. De ez a lépcsősor mindent felülír! Még felfelé úgy ahogy meg tudjuk lépni a távolságokat egyikről a másikra, de lefelé! Lejtmenetben – ahogy ezt egy autós mondaná – hétmérföldes léptekkel lehet egyikről a másikra haladva úgymond földet érni.

Létezése óta, akárhányszor –már pedig naponta legalább kétszer- igénybe veszem, mindig mormolok magamban valami csúnyát, amit a napokban egy szintén lefelé igyekvő hölgy jó hangosan ki is mondott. Mérgében még azt is hozzátette, hogy kívánja szívből a lépcső tervezőjének, hogy naponta többször tegye meg az utat lefelé és felfelé, és ne legyen nyugta addig, amíg át nem tervezi és meg nem építteti úgy, ahogyan azt kell vagy kellett volna.

A lépcső az Illyés Gyula gimnázium buszmegállójától pár méterre a Patkó utca 1.számú házzal szemben található. Aki nem hiszi, próbálja ki, legalább egyszer!

Major Edit

Megosztás