Nem lehet enyhítés

2020-08-21 | Közélet
Európában a járványügyi helyzet általánosságban romlik, néhány országban stagnál. A kontaktkutatások szerint a legnagyobb veszélyt még mindig a behurcolás jelenti, vagyis külföldről hozzák a legtöbb fertőzést.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 19-i Kormányinfón arról beszélt, hogy szeptembertől nem ajánlott külföldre utazni.
A magyar gazdasági adatok az európai átlagnál kedvezőbbek, a gazdaságélénkítő intézkedésnek köszönhetően nőtt a foglalkoztatottság is.
A kormány az operatív törzs javaslatát elfogadva Norvégiát sárgából zöld besorolású kategóriába sorolta át.

A tárcavezető szerint a jelenlegi adatok alapján egy hét múlva szigorúbb rendelkezéseket kell elfogadniuk, mert a legfontosabb, hogy a magyarországi fertőzöttek száma ne nőjön, ehhez fogják igazítani az intézkedéseket.
Az elektromos szolgáltatási tér életbe lépett, napi szinten lehet az ágyszámok alakulását nyomon követni. Kedden 7812 betegágy állt rendelkezésre a koronavírus fertőzött betegek fogadására.

A reggeli iskolakezdés nyolcról kilenc órára való esetleges csúsztatása kapcsán Gulyás Gergely annyit mondott: a kormány fontosnak tartja, hogy biztonságos legyen a tanévkezdés. Megjegyezte, hogy a BKV járatain sokszor nagyon sokan vannak a reggeli órákban, és jó lenne, ha erre nagyobb gondot fordítana a közlekedési társaság.
Hozzátette, a kormány határozott álláspontja, hogy az oktatás és felsőoktatás szeptembertől a hagyományos rendben el tud indulni.

Megosztás