Népszámlálás online meghosszabbítva, szerda 10 óráig lehet kitölteni

2022-10-17 | Közélet
A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, a nagy érdeklődésre tekintettel szerda 10 óráig meghosszabbítják a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát – jelentette be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Sokan az utolsó pillanatra hagyták a népszámlálási kérdőívek online kitöltését, emiatt vasárnap este akadozott a rendszer. A KSH a meghosszabbítás mellett döntött.
A kérdőíveket eredetileg vasárnap éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot.

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges.

A KSH felhívta a figyelmet arra, hogy akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket.

Az online kitöltés kapcsán felmerülő kérdésekre a nepszamlalas2022.hu oldal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) aloldalán kaphatnak választ az érdeklődők, illetve rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) kérhetnek tájékoztatást – zártul a KSH kommünikéje.

Csalók próbálkozhatnak a népszámlálással

Az Országos Rendőr-főkapitányság megelőző céllal hívja fel az állampolgárok figyelmét, hogy mire érdemes figyelni a népszavazás során. A rendőrség a visszaélések elkerülésére több ajánlást is megfogalmazott.
(Forrás: vg.hu)

A népszámlálási kérdőívet egy hét alatt több mint kétmillióan töltötték ki, Gulyás Gergely szerint két hét alatt pedig az ötmillió címből 31,6 százaléknyiról érkezett be válasz, péntek reggel 7 óráig 2,2 millió címről már 4,7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe.
(Forrás: telex.hu)

Megosztás