Országos elismerés - budaörsi öröm

2022-11-18 | Budaörs
Dr. Fejéregyházi Sándornak a KÉSZ Csanád Béla-díjat adományozott. Szeretettel adjuk közre Sándor barátunk elismerését és ismételten gratulálunk. (F. Megyesy Péter, KÉSZ-elnök, Budaörs)

Dr. Fejéregyházi Sándor laudációja a 2022. évi Csanád Béla-díj átadásánál

Dr. Fejéregyházy Sándor 1944-ben született Léván. Okleveles mérnök-közgazdász, villamosmérnök, közgazdasági doktor. Különböző cégekben szerzett felsővezetői gyakorlatot, számos szakmai elemzést és publikációt készített, tanfolyamokon, konferenciákon, tréningeken adott elő. ENSZ-szakértőként is működött.
Munkája során többek között vállalatoknál és önkormányzati intézményeknél látott el szervezetfejlesztési feladatokat, hulladékgazdálkodási rendszerekkel kapcsolatos projekteket irányított.
2010-es nyugdíjba menetele előtt utolsó nagy, sokéves szakmai feladata a teljes Alföldet lefedő Ivóvízminőség-javító Program koordinációja volt.

2014-től 2019-ig vezette alapító elnökeként a budaörsi KÉSZ-csoportot, azóta az új elnök, Félegyházy-Megyesy Péter munkáját titkárként segíti. A programok szervezését változatlanul nagy lelkesedéssel végzi. A szomszédos KÉSZ-csoportokkal, pl. Érddel, Százhalombattával és Budapest XII. kerülettel kialakult szoros kapcsolat és együttműködés is neki köszönhető.

Az elmúlt években közel 80, nagy sikerű előadást szervezett Budaörsön országosan elismert közéleti személyek közreműködésével. Elfogadta meghívását többek között Raffay Ernő, Baritz Laura, Borvendég Zsuzsanna, Kocsis Fülöp, Takaró Mihály, Czakó Gábor vagy Kásler Miklós.
A KÉSZ központi munkájában is aktívan részt vett: 2015-ben előadást tartott a KÉSZ kassai konferenciáján, 2016-ban megszervezte „Az idők jelei” regionális előadását Budaörsön, 2017-ben pedig javasolta a régiók átszervezését.
2017-től a KÉSZ felügyelőbizottsági tagjaként, 2021-től pedig a felügyelőbizottság elnökeként segítette szervezetünk működését. A KÁMME Alapítvány felügyelőbizottsági munkájában is 2018 óta tevékenyen részt vesz.
A budaörsi civil szervezetek összefogásában is fontos szerepet vállal, a KÉSZ-en kívül aktívan részt vesz a Budaörsi Nyugdíjas Kör, a Budaörsi Polgári Kaszinó és a Budaörsi Széchenyi Kör munkájában. A helyi KDNP-nek és a budaörsi Keresztény Egyletnek alapító tagja. Országgyűlési képviselő-jelölt és polgármesterjelölt is volt a településen.

(A csoportképen balról jobbra: dr. Zachar Péter, a KÉSZ társelnöke, Makláry Ákos atya, a KÉSZ elnöke, a másik díjazott: dr. Csillag Gusztáv, a kaposvári KÉSZ – csoport visszavonuló elnöke, dr. Fejéregyházi Sándor, Keresztes Dénes, a KÉSZ másik társelnöke)

A Szent István Király Zenei Alapítvány kuratóriumi tagjaként 1996–2002 között részt vett a nyári Tihanyi Ünnepi Játékok szervezésében.
2009–2015-ig a Budaörsi Görögkatolikus Egyházközség világi elnöke volt.
Felesége, Ági, szellemi és lelki társa a család harmóniájának megteremtésében.

Nyomon követi a közélet eseményeit, keresi az értékek melletti kiállás lehetőségeit, fontos számára a keresztény hagyományok ápolása, ünnepeink megőrzése.
Sándort mély keresztény hittel rendelkező, megbízható, határozott kiállású, nagy tudású és műveltségű, de szerény embernek ismertük meg, aki országos jelentőségű előadások és programok megteremtője, aki inspirálja és mozgásban tartja környezetének figyelmét, és ezzel segíti az értékek termőtalajra juttatását, hogy aztán az százszoros termést hozzon.
Minden jó ügy mellé odaáll, megfelelő súllyal.
(Budapest, 2022. november 12.)

Megosztás